logo F1online.sk

Hamilton je spokojný, Mercedes vraj „z tejto zmije“ dostal všetko

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 4. 2022

Bude to znieť až ako paranormálny jav, ale v Mercedese sú spokojní s kvalifikáciou, v ktorej skončili na piatom a šiestom mieste so stratou okolo jednej sekundy. Sám Lewis Hamilton s úsmevom označil svoje auto za „zmiju“, ktorá vás pohryzie vždy, keď sa priblížite na limit.

Zatiaľ sa nedá povedať, že by sa Mercedesu darilo približovať. Áno, Lewis Hamilton tentoraz nevypadol v Q1, ale čísla zostávajú viac-menej nezmenené. Jeho strata i strata Georgea Russella naďalej osciluje v rozmedzí ôsmich desatín až jednej sekundy. Napriek tomu hlásia „mercedesáci“ po austrálskej kvalifikácii spokojnosť.

„V porovnaní so včerajškom a pre mňa aj v porovnaní s poslednými pretekmi sa to zdá byť ako víťazstvo. Je to skvelé byť opäť tam hore,“ povedal po skončení kvalifikácie Hamilton, ktorý stratil na Leclerca presne 957 tisícin sekundy.

„Myslím, že Džidda bola naozaj, naozaj ťažká, keďže tam som bol hlboko vzadu a nezdalo sa, že by sme urobili veľký progres. Piatok pre nás bol náročným dňom a mali sme veľkú stratu. Cez noc však všetci v továrni pracovali veľmi tvrdo v snahe zistiť, kam by sme sa mali uberať po stránke nastavenia a myslím, že z auta sme dostali všetko.“

„Cítim, že moje kolo mohlo byť lepšie, skrátka, že toho v aute bolo ešte o trošku viac, čo sa mi z neho nepodarilo dostať. To je síce pozitívne, ale som trochu sklamaný, že sa mi z neho tú trošku nepodarilo vyžmýkať. Ako som však už povedal, problémom je, že ak na toto auto zatlačíte o niečo viac, je trochu zlomyseľné. Je ako taká zmija a nikdy neviete, kedy vystrelí,“ hovorí Hamilton s úsmevom.

Pokiaľ ide o komentár k problémom Mercedesu, tak musíme zopakovať to isté, čo už vieme. Skrátka ide o poskakovanie, ktoré sa aktuálne stará o väčšinu deficitu „strieborných šípov“. Austrália v tomto smere nebola výnimkou.

„Skrátka musíme nájsť takú úroveň poskakovania, ktorá nám nevystrelí mozog z hlavy. To je všetko, o čo sa snažíme. George a ja máme trochu rozdielne autá, pretože skúšame najrozličnejšie veci. Verme, že dokážeme získať nové informácie aj zo zajtrajších pretekov a začneme robiť pokroky,“ dodal Lewis.

Súvisiace články