logo F1online.sk

Wolff upozorňuje, že Mercedes nemá na Austráliu prichystaný zázrak

Toto Wolff
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 4. 2022

Týždeň pred Veľkou nocou nás čakajú preteky v Melbourne, týždeň po nej zas v talianskej Imole. S tohtoročným kalendárom sa zladili aj v Mercedese, ktorý vraj rovnako ako Kristus neplánuje zmŕtvychvstať pred týmto sviatkom, ale až po ňom. Toto Wolff avizuje, že jeho tímu sa v Melbourne nepodarí odstrániť svoje problémy.

Na úvodných dvoch veľkých cenách sa Mercedes zaradil na tretie miesto z pohľadu rýchlosti monopostov. Toto Wolff očakáva, že k týmto dvom pretekom sa pridá minimálne ešte Austrália, po ktorej sa kolotoč F1 vydá do Európy. V blízkosti tovární spoznáme aj nové vylepšenia a Mercedes azda konečne chytí druhý dych.

Podľa predpovede Tota Wolffa sa o pole position a víťazstvo v Melbourne budú biť Ferrari a Red Bull. “My sme sa ocitli uprostred pretekov v učení sa a prvé dva víkendy ukázali, že je toho ešte veľmi veľa, čo sa musíme naučiť. Naše momentálne výkony na trati nenapĺňajú naše očakávania, ale všetci v Brackley a Brixworthe sa koncentrujú na pochopenie problémov a nájdenie riešení.”

“Počas nasledujúceho súťažného víkendu neuvidíme žiaden zázračný liek, ale budeme tlačiť na to, aby sme na nasledujúcich veľkých cenách priebežne získavali čas k dobru, azda nás to priblíži k čelu štartového poľa. Dovtedy potrebujeme čo najlepšie využiť každú príležitosť a vyžmýkať všetko z balíka, ktorý máme k dispozícii,” uvedomuje si význam každého majstrovského bodu šéf Mercedesu.

Po zisku ôsmich konštruktérskych titulov si Mercedes pomaly zvyká na život okolo stredu poľa. Atmosféra v tíme však i napriek tomu nepokrivkáva, podľa Wolffa v ňom necítiť rezignáciu, ale odhodlanie spraviť niečo s formou monopostu W13.

“Čelíme rôznym výzvam, ale presne tie si my vychutnávame, presne vtedy náš tím ukazuje svojho skutočného ducha,” tvrdí Wolff, ktorý vyzdvihol aj prácu Lewisa Hamiltona a Georgea Russella. “Lewis a George výrazne prispievajú k celej tej snahe, poskytujú nám spätnú väzbu, trávia čas na simulátore a spolupracujú, aby nám pomohli posunúť sa vpred.”

Mercedes sa tento víkend vracia do Albert Parku, v ktorom od začiatku hybridnej éry dokázal zvíťaziť štyrikrát. Na Austráliu tak má pekné spomienky. “Teraz sa prvýkrát od roku 2020 vydávame do Melbourne, v Austrálii budeme pretekať prvýkrát v priebehu troch rokov. To je pridlhá doba pre toto mesto a krajinu, ktorá má takú vášeň pre F1. Tešíme sa na to, že opäť uvidíme fanúšikov a novú konfiguráciu trate, ktorá sľubuje viac príležitostí na predbiehanie a rýchlejšie časy na kolo.”

Súvisiace články