logo F1online.skF1online.sk

Binotto o rozhodnutí ísť v Bahrajne na pódium: Veľa som o tom premýšľal…

Mattia Binotto
© Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2022

Ferrari je po dvojročnej odmlke späť v boji o víťazstvá a všetkým v Maranelle nesmierne odľahlo. Scuderii sa podarilo zachytiť úvod nového ročníka a inžinieri využili čas a priestor na vývoj efektívne. Nový monopost F1-75 potvrdil, že je schopný bojovať o víťazstvá, čo teší aj šéfa Ferrari Mattiu Binotta.

Tomu sa podarilo uvoľniť tlak na svoju osobu a hlasy volajúce po jeho odchode ustali. Veď Ferrari získalo v Bahrajne double a v Saudskej Arábii dvojité pódium, čo je určite dôvod na spokojnosť.

„V Bahrajne sme maximalizovali našu výkonnosť a v Džidde sa konkurencieschopnosť nášho auta potvrdila. Dobre však vieme, že sa v nasledujúcich mesiacoch potrebujeme dobre sústrediť,“ povedal Mattia Binotto v rozhovore pre nemecký BILD. „Vývoj totiž zohrá v priebehu tejto sezóny kľúčovú rolu. Užívame si dobrý štart, ale taktiež sme pripravení bojovať v každých pretekoch o udržanie takejto výkonnosti.“

„Pretekanie, boj a víťazenie sú súčasťou našej DNA. Patríme do boja o víťazstvá a na štarte sezóny sme v dobrej pozícii,“ povedal Binotto, ktorého sa redaktor následne opýtal, či tým myslel v dobrej pozícii bojovať o titul. „V dobrej pozícii bojovať o víťazstvo v každých pretekoch,“ doplnil Mattia.

Jeho tím mohol mať po úvodných dvoch podujatiach na konte dve víťazstvá, avšak v Džidde ho Charlesovi Leclercovi napokon uchmatol Max Verstappen. Boss Ferrari však bol spokojný s počínaním svojho tímu v Saudskej Arábii.

„V prvom rade sme videli skvelú šou od dvoch skvelých pretekárov. Síce to nakoniec nedopadlo v náš prospech, ale opäť sme boli konkurencieschopní, čo je to najdôležitejšie,“ povedal Binotto. „Z 88 možných sme získali 78 bodov, čo je určite pekné číslo a môžeme s ním byť spokojní.“

„Všetci vo Ferrari čakali na štart novej sezóny, do ktorej sme vložili množstvo práce a vášne. Vedeli sme, že máme dobré auto, ale až do prvých pretekov v Bahrajne sme si neuvedomili, aké dobré je. Pre všetkých to bola veľká úľava,“ povedal švajčiarsky rodák.

Ten si v Bahrajne užil aj šampanské, keď vystúpil na pódium ako zástupca víťazného tímu. „Normálne to nie je práve môj štýl a veľa som o tom premýšľal. Hovoril som si, že je to najlepší spôsob, ako reprezentovať celý tím. Ak by som vybral niekoho z aerodynamického alebo motorového oddelenia, reprezentoval by iba časť stajne. Chcel som ukázať, že toto double patrí nám všetkým,“ povedal Binotto.

Súvisiace články

Diskusia