logo F1online.sk

Volkswagen potvrdí svoj vstup už čoskoro, hovoria zdroje

Porsche, ilustračné
© Porsche
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 4. 2022

Nejako sa nám ten termín posúva. O vstupe koncernu Volkswagen do Formuly 1 sa špekuluje prakticky už od konca minulého roka. Správy, že k oficiálnemu potvrdeniu vstupu príde vtedy či inokedy, sa tu už objavili. Teraz sa objavili nové.

Tentokrát ich rozprúdil portál Business Insider, ktorého informácie následne doplnil portál RacingNews365.com a ich redaktor Dieter Rencken. Podľa týchto správ príde už čoskoro k oficiálnemu oznámeniu vstupu automobiliek Audi a Porsche do Formuly 1. Zelenú majú dostať na stretnutí predstavenstva koncernu Volkswagen budúci týždeň.

„Oznámenie o vstupe automobiliek Audi a Porsche do Formuly 1 by mohlo prísť čoskoro. Už budúci týždeň sa totiž uskutoční stretnutie vysokopostavených činiteľov skupiny Volkswagen,“ uvádzajú spomínané médiá.

„Špekulácie o potenciálnom vstupe automobilového giganta kolujú už roky, ale v posledných mesiacoch nabrali na intenzite, keďže šport sa vydáva novým smerom s rozpočtovými stropmi a plánovaným zmenami pravidiel pre pohonné jednotky od roku 2026.“

Business Insider potvrdil špekulácie, ktoré nie sú ničím novým a podľa ktorých Audi plánuje predložiť svoju ponuku na odkúpenie skupiny McLaren a Porsche má v úmysle spojiť svoje sily s tímom Red Bull dlhodobou zmluvou o spolupráci.

Portál RacingNews365.com prilial ešte trošku oleja do ohňa, keď opäť pripomenul svoje informácie. Tie zverejnili ešte v decembri 2021 a tvrdili, že mali možnosť nahliadnuť do oficiálneho listu podpísaného výkonným riaditeľom Audi Markusom Duesmannom a predsedom predstavenstva Oliverom Hoffmannom. Adresátom bol vtedajší prezident FIA Jean Todt a dostali ho aj členovia Svetovej motoristickej rady.

Podľa RN365.com je Audi pripravené podpísať svoj záväzok o potenciálnom vstupe do Formuly 1, ak rada schváli „Rámcový predpis č. 6“, čo sa aj stalo. Tento rámec pojednáva o všeobecných požiadavkách na novú generáciu pohonných jednotiek s využitím stopercentných biopalív, zvýšeným dôrazom na elektrifikáciu a znížením finančných nárokov.

V liste uviedli, že veria v potvrdenie svojho vstupu „začiatkom roka 2022“.

Portál RacingNews365.com sa počas saudskoarabského víkendu obrátil s touto otázkou aj na samotného Stefana Domenicaliho, ktorý na to reagoval veľmi zaujímavo. „Sledujete nás a dozviete sa čoskoro,“ povedal jednoducho.