logo F1online.skF1online.sk

Ako sa Valtteri Bottas stretol vo výťahu s fanúšikmi Lewisa Hamiltona

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 4. 2022

Valtteri Bottas strávil s tímom Mercedes päť sezón a ani raz sa mu nepodarilo vystúpiť z tieňa Lewisa Hamiltona. Fínskemu pretekárovi časom prischla nelichotivá nálepka „wingmana“ a poslušnej dvojky večne v tieni jedného z najlepších jazdcov všetkých čias. Dokumentuje to aj jeho stretnutie s americkými fanúšikmi v Austine. Sám Valtteri sa touto príhodou verejne nepochválil (pochopíte prečo) a zaňho nám ju vyrozprával Anthony Davidson.

Príhoda pochádza z roku 2019 a udiala sa v hotelovom výťahu. K Valtterimu, ktorý bol práve na ceste na okruh, pristúpili istí americkí fanúšikovia. Tí si rýchlo všimli tímové oblečenie Mercedesu, ktoré mal Bottas oblečené.

„Je to jedna z najlepších historiek, akú som od jazdca počul – vlastne od Bottasa, to on sám nám ju porozprával – bolo to v Austine pred dvoma rokmi,“ začal svoje rozprávanie Anthony Davidson počas priameho prenosu televízie Sky Sports.

„Do výťahu k nemu pristúpili nejakí americkí fanúšikovia a videli oblečenie Mercedesu. Opýtali sa ho: ‚Čo robíte?‘ a vy v tom momente nechcete povedať, že ste pretekár, tak povedal len: ‚Pracujem pre tím‘ a následne sa ich opýtal, komu fandia na víťazstvo,“ hovorí Davidson.

Z týchto fanúšikov sa napokon vykľuli fanúšikovia Lewisa Hamiltona, ale zase nie takí, ktorí sledujú dianie vo Formule 1 denno-denne. „Odpovedali mu: ‚Och, Lewis Hamilton, ten je skvelý, len teraz si nevieme spomenúť, ako sa volá ten druhý, ale Lewis Hamilton je skvelý chlapík, dúfame, že on vyhrá.‘“

Dotyční fanúšikovia následne Bottasovi jeho otázku vrátili. „Povedali mu: ‚A vy komu fandíte na víťazstvo?‘ A on: ‚Tomu druhému chlapíkovi.“‘

Davidson sa pri rozprávaní tejto príhody ťažko bránil smiechu a niet sa čomu čudovať. Hold, aj taký je niekedy život profesionálneho športovca, nikdy nie ste taký slávny, aby ste nemohli byť ešte slávnejší.

Súvisiace články

Diskusia