logo F1online.sk

Stroll finišoval 50 sekúnd za Bottasom. Tvrdí, že mal na pódium

Lance Stroll
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 7. 2020

Lance Stroll bol v nedeľu v Maďarsku úspešnejší, než Sergio Pérez. V celkovom hodnotení sa tak Mexičanovi priblížil a jeho tím vďaka veľkej porcii bodov dorovnal McLaren na treťom mieste pohára konštruktérov.

Stroll zvládol lepšie kvalifikáciu, do pretekov lepšie odštartoval a napokon berie štvrté miesto, ktoré bolo dnes asi maximom, keďže finišoval takmer 50 sekúnd za tretím Valtterim Bottasom. On sám však vyrukoval s pomerne odlišným vyhlásením, podľa neho totiž dnes určite mohol stáť na pódiu.

„Rozhodne. Určite si myslím, že pódium bolo dnes možné,“ vyhlásil po pretekoch Stroll. „Zostali sme na trati trochu dlhšie, v polovici pretekov sme dostali od Mercedesu undercut. Valtteri išiel do boxov, kým my sme očakávali dážď, takže sme zostali na trati. Dážď však neprišiel.“

„Jednoducho nás predbehli skrz zastávku v boxoch, my sme zastavili až o niekoľko kôl neskôr. Keď som vyšiel na trať, bol o osem sekúnd predo mnou,“ vysvetlil Stroll.

Racing Point sa ku koncu pretekov dostal so Strollom do komfortného časového náskoku. Podobne ako Mercedes tak tím zo Silverstone využil pit stop zadarmo. Nebyť toho, tak by strata na Bottasa činila asi pol minúty, čo je stále nesmierne veľa.

„Od začiatku do konca to bol z našej strany dobrý víkend. Naozaj si myslím, že sme mali druhé najrýchlejšie auto na rošte, čo je pozitívne do ďalšieho priebehu sezóny,“ dodal Stroll.

Súvisiace články