logo F1online.skF1online.sk

Hamiltonov odkaz súperom: Budem agresívnejší, uvidíte

Lewis Hamilton
© Mercedes/Jiří Křenek
Milan Kubala
Milan Kubala19. 3. 2022

Lewis Hamilton a Max Verstappen zviedli v minulej sezóne množstvo tesných súbojov. V mnohých z nich ťahal za kratší koniec britský pretekár, ktorému bolo často vyčítané, že svojmu rivalovi prenecháva priveľa priestoru; Verstappen si mal uvedomovať, že Hamilton vždy ustúpi, a tak si viac dovoľoval. Tomu bude v tejto sezóne koniec, sľubuje minuloročný vicemajster.

Akýmsi znamením toho, že sa opäť prebúdza starý Lewis Hamilton, ktorý v súbojoch koleso na koleso neustupoval, je aj návrat k žltej prilbe. Rodák zo Stevenage si dokonca od svojho tímu vyžiadal žltú kameru nad horným nasávacím otvorom, aby mu celý monopost pekne ladil. Obyčajne platí, že žltú kameru dostane ten pilot, ktorého by sme mohli považovať za tímovú dvojku, resp. služobne mladšieho.

Môžeme sa teda tešiť na útočnejšieho Lewisa Hamiltona? Počas zimnej prestávky si určite rekapituloval celú minulú sezónu a istotne sa pristavil aj pri jazdeckom štýle Maxa Verstappena. Aká bude Hamiltonova reakcia? “Tento rok bude zo mňa agresívnejší jazdec, uvidíte,” odkázal.

Max Verstappen dostal počas piatkových tlačoviek veľmi podobnú otázku. Aj jeho sa novinári spytovali, či neplánuje nejako zmeniť svoj jazdecký prístup. “Neviem. Nemali by ste mi klásť takúto otázku,” trochu rozpačito reagoval Holanďan.

Hamiltonov postoj sa dá pochopiť. Keďže po Abú Zabí nadobudol pocit, že mu bol majstrovský titul odobratý neprávom, tentoraz nič nenechá na náhodu. Brit však zdôrazňuje, že do novej sezóny nevstupuje s cieľom pomstiť sa. “Nemám to v povahe.”

“Nebudem tak pristupovať k tejto sezóne, k sezóne pristupujem s cieľom pokúsiť sa byť čo najlepší, aký viem,” ozrejmil Hamilton. “Chcem zistiť, či viem nejako zaradiť vyšší prevodový stupeň — alebo jazdiť aspoň tak, ako na konci minulej sezóny.”

“Keď budeme pracovať spolu s tímom, narazíme na veľa prekážok, ale ja to milujem. Nie teda, nemám taký pohľad,” vylučuje odvetnú mentalitu. “Tento rok sa skrátka pokúsim byť čo najlepším jazdcom, akým budem môcť.”

“Viem toho spraviť viac, a to v aute aj mimo neho. My ako šport máme pred sebou ešte veľa práce po stránke diverzity, takže budem pokračovať aj v tomto boji,” doplnil Lewis Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia