logo F1online.sk

Martin Brundle očakáva neľútostný súboj medzi Leclercom a Sainzom

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková17. 3. 2022

Komentátor Sky Sports a bývalý pretekár F1 Martin Brundle hovorí, že v prípade, ak bude Ferrari v nasledujúcom ročníku bojovať o titul, môže to dospieť až k dramatickým momentom medzi Charlesom Leclercom a Carlosom Sainzom.

Stajňa z Maranella má pravdepodobne jednu z najsilnejších dvojíc jazdcov na štartovom rošte, čo ukázala aj minulá sezóna, v ktorej sa im podarilo získať tretie miesto v Pohári konštruktérov za Mercedesom a Red Bullom, čím odsunuli dlhoročných rivalov z McLarenu až na štvrtú priečku.

Tím z Wokingu sa nevyznačoval takou vyrovnanosťou svojich pilotov, nakoľko Lando Norris porazil Daniela Ricciarda až o 45 bodov. Naopak, rozdiel medzi Leclercom a Sainzom bol napokon len 5,5 boda. Nič to ale nemení na fakte, že 27-ročný Španiel v poradí jazdcov mladšieho monackého pretekára prekonal o dve pozície. Sami sme zvedaví, ako sa bude tento tesný vnútorný súboj vo Ferrari ďalej vyvíjať v prípade, ak budú reálne v hre o titul.

Počas minulotýždňového testovania v Bahrajne sa Scuderia predviedla vo veľmi dobrom svetle a z padoku sa ozývajú hlasy, že patria medzi favoritov. Ich výkony mnohých vedú k presvedčeniu, že sú horúcim ašpirantom na víťazstvo v nedeľňajšej Veľkej cene Bahrajnu.

„Ak je toto Ferrari schopné vyhrávať preteky, potom bude fascinujúce vidieť, ako budú držať pod kontrolou Leclerca a mladého Carlita (Sainza), pretože sú celkom vyrovnaní,“ povedal Brundle počas prenosu testovacích jázd na Sky F1.

Navonok to vyzerá, že si Leclerc so Sainzom veľmi dobre rozumejú, pričom častokrát trávia spolu aj voľné chvíle mimo trate, napríklad pri šachu či pokri. „Mohli sme to vidieť minulý rok – sú dosť zápasuchtiví, rešpektujú sa, vedia, kto je ich zamestnávateľ a platca, ale ak pôjde o víťazstvo v pretekoch alebo šampionáte, tak bude medzi jazdcami panovať veľká konkurencia,“ dodal britský rodák.

Šéf Ferrari Mattia Binotto stále trvá na tom, že taliansky tím nebude pred úvodnými pretekmi určovať jazdca číslo jeden. V minulosti Scuderia uplatňovala hierarchiu v rámci svojej jazdeckej zostavy, keď jednotka dostávala prednosť pri výbave a stratégiách, aby sa zvýšili jej šance bojovať o celkové víťazstvo.

Talian však dlhodobo tvrdí, že k svojim pilotom stále pristupuje rovnako. „Vlani sme neurčili žiadnu jednotku a dvojku. Neurobíme to ani tento rok. Obom dáme rovnakú príležitosť a dúfam, že obaja budú mať dobrý šampionát.“

Ťažko teraz predvídať, ako sa sezóna z pohľadu Ferrari napokon vyvinie. Je pravdepodobné, že vzťah medzi oboma ambicióznymi jazdcami sa v situácii, keď už pôjde naozaj do tuhého, môže veľmi ľahko naštrbiť. V tíme by potom nastali vážne trenice, s ktorými si bude musieť vedenie poradiť.