logo F1online.sk

Z Péreza majster sveta nebude, myslí si Brundle

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 3. 2022

Predsezónne testy boli ideálnou príležitosťou o všeličom diskutovať. V sobotu popoludní sa na komentátorskom stanovišti oficiálneho prenosu z testov objavila úderka David Croft – Martin Brundle – Anthony Davidson, ktorá dlhé hodiny diskutovala o všetkom možnom. Vrátane titulových ašpirantov.

Mimoriadne zaujímavé bolo stanovenie momentálneho rozloženia síl na rošte, ktorému dominoval Red Bull s Ferrari v závese. Diskusia sa venovala aj aktuálnej jazdeckej dvojke tímu z Milton Keynes. Sergio Pérez bude po sezóne bez zmluvy a na veľmi lukratívnu sedačku si zaiste brúsi zuby nejeden pretekár.

Bývalý pretekár Martin Brundle si myslí, že aj keby mal Red Bull v tejto sezóne najlepšie auto, Mexičan sa z titulu tešiť nebude. „Nie, pokiaľ sa pozeráme na sezónu ako celok, tak si úprimne nemyslím, že ho môžeme zaradiť ku kandidátom na titul. Podľa mňa nie je na úrovni Maxa a Lewisa. Nikto aktuálne nie je na ich úrovni,“ povedal Brundle.

„Skutočnou otázkou je, či sa na taký level môže dostať George Russell alebo aj niekto iný,“ dodal.

Keď už sme pri tých, ktorí sa môžu dostať na úroveň dua Verstappen – Hamilton, čo tak piloti Ferrari Charles Leclerc a Carlos Sainz? Nuž, tých bude komentátor a expert Sky Sports sledovať veľmi pozorne a ako sám priznal, taktiež im aj fandiť.

„Som veľkým fanúšikom oboch pilotov Ferrari. Nechce predsa každý, aby sa Ferrari vo Formule 1 darilo?“ hovorí Brundle. „Preto dúfam, že v tejto sezóne budeme mať štyri alebo päť tímov, ktoré spolu budú bojovať v celom jej priebehu. Aktuálne sú to len Max a Lewis až do momentu, kým niekto nedokáže, že môže taktiež bojovať o titul majstra sveta.“

„Ak sa pozriete Sergiove porovnanie s Maxom a Valtteriho s Lewisom, tak hovoria za seba, nie? Títo dvaja sú skrátka o krok napred,“ dodal Brundle.

Súvisiace články