logo F1online.skF1online.sk

Gasly: Jasne som mohol vidieť, že Hamilton sa trápil

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 3. 2022

Lewis Hamilton a Pierre Gasly si počas sobotných testovacích jázd v Bahrajne trochu zapretekali. Vyskúšali si, aké to je bojovať tesne pri sebe a ako sa s novými pravidlami zlepší prenasledovanie. Francúzsky pretekár sa v tomto smere vyjadril optimisticky, pridal aj niekoľko zaujímavých postrehov na adresu Mercedesu.

Je škoda, že nám FOM z tohto súboja neponúkla niekoľko lepších a početnejších záberov. Objavilo sa iba asi štyridsaťsekundové video, no títo dvaja páni si na trati niekoľkokrát vymenili pozície a bojovali spolu dobré tri alebo štyri kolá. Pierre si z tohto simulovaného súboja odniesol niekoľko cenných dojmov.

„Bol som celkom prekvapený, keď som s Lewisom niekoľko kôl bojoval a bola to zábava,“ povedal po sobote v Bahrajne Gasly.

„Taktiež bolo zaujímavé nasledovať, pozbierať dáta a získať pocity pri tesnom prenasledovaní ďalšieho monopostu. Myslím si, že po stránke prenasledovania to je určite lepšie než vlani, čo ma napĺňa optimizmom,“ hovorí francúzsky pretekár.

Ten mal tiež možnosť sledovať monopost Mercedesu naozaj zblízka. Obhajcovia Pohára konštruktérov v Bahrajne príliš neohúrili, hoci mnohí im to neveria a považujú za súčasť ich mediálnych hier. Gasly však má po „súboji“ s Hamiltonom iný pocit. „My vieme, že nám ešte treba urobiť veľa práce, ak chceme zlepšiť výkonnosť a vyváženie nášho monopostu.“

„Jasne som však mohol vidieť, že Lewis sa takisto trápil a aj ich čaká práca, aby sa dostali do boja na čele. Stále je to však len testovanie a hľadanie ciest, ako z auta dostať to najlepšie, je ich súčasťou,“ dodal Gasly.

Súvisiace články

Diskusia