logo F1online.skF1online.sk

Lewis Hamilton si chce zmeniť meno

Lewis Hamilton a Carmen Larbalestierová
© Twitter/F1
Milan Kubala
Milan Kubala14. 3. 2022

Sedemnásobný majster sveta sa v tejto sezóne pokúsi získať svoj ôsmy majstrovský titul. Ako však prezradil v pondelok na Expe 2020 v Dubaji, nad hlavu by ho nechcel dvíhať len ako Lewis Hamilton. Svoje meno chce obohatiť aj o matkino priezvisko.

Lewisovi Hamiltonovi to vlani ešte nevyšlo, po zisku štyroch majstrovských titulov v rade ten rekordný nepridal. Pokúsi sa však o to zas, veď s Mercedesom má podpísaný ešte dvojročný kontrakt. Hamilton v Dubaji uviedol, že ak by sa mu to podarilo, bol by to “neuveriteľný” úspech.

Britský pretekár by bol však ešte pyšnejší, keby si ho mohol prevziať ako Larbalestier. “To by pre moju rodinu veľa znamenalo. Som naozaj hrdý na moje meno Hamilton. Možnože však nikto z vás netuší, že moja mama sa volá Larbalestierová. Jej meno si práve idem pridať k tomu svojmu.”

“Naozaj nerozumiem celému tomu konceptu, podľa ktorého keď sa dvaja ľudia zosobášia, tak žena príde o svoje meno. Skutočne chcem, aby meno mojej mamy žilo ďalej spoločne s menom Hamilton,” vysvetlil pilot, ktorý sa doteraz celým menom volal Sir Lewis Carl Davidson Hamilton. Ako bude znieť jeho meno po zmene a pre aké poradie sa rozhodne, sa dozvieme “snáď čoskoro”. “Pracujem na tom.”

Hamiltonovu matku Carmen Larbalestierovú na pretekoch nevídame tak často ako jeho otca Anthonyho Hamiltona, no napríklad vlani po sezóne sme ju mohli vidieť po Hamiltonovom boku, keď ho na Windsorskom zámku oficiálne pasovali do rytierskeho stavu.

Po tejto krátkej správe zo života Lewisa Hamiltona sa reč opäť vrátila k Formule 1. Hamilton v Dubaji prezradil, že ešte dnes sa má telefonicky spojiť s inžiniermi Mercedesu a spoločne budú analyzovať dáta z predsezónnych testov.

“Dúfam, že keď mi dnes večer zavolajú, tak sa dozviem, že našli nejaké triky, že sa im nejako podarilo z auta dostať viac,” uviedol Hamilton. Ten znel ešte v sobotu dosť skleslo, Mercedes vraj nemá rýchlosť na to, aby útočil na víťazstvá. “Veľa áut pôsobí, že sú dosť rýchle. Alfa Romeo vyzerá byť rýchla, Valtteri je rýchly. Samozrejme, Red Bull je až šialene rýchly, a potom Ferrari. Ale nepochybujem, že my sme najlepším tímom.”

Súvisiace články

Diskusia