logo F1online.skF1online.sk

Russell nie je spokojný: Red Bull a Ferrari sú za každých podmienok o krok napred

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 3. 2022

Ako je na tom Mercedes? To bude v najbližšom týždni asi najväčšia záhada na formulovej verejnosti. Vieme, týždeň nie je vôbec dlhá doba a budeme to musieť vydržať, no sme naozaj zvedaví. Hrajú to zas na nás? George Russell totiž po skončení testov nasadil skutočne vážny tón.

Treba povedať, že britský mladík bol vo svojom záverečnom stinte veľmi aktívny. Vyskúšal najrôznejšie pneumatiky, no z palubných záberov jeho Mercedes ani raz nevyzeral, že by Russellovi dodával sebadôveru. W13 trpela nedotáčavosťou a Red Bull v rukách Maxa Verstappena pôsobil v sobotu o poznanie lepšie. Avšak ako hovoríme, týždeň nie je vôbec dlhá doba.

„Bol celkom produktívny a zároveň zaujímavý,“ zhodnotil svoj posledný deň v Bahrajne a zároveň celé testy Russell. „Je očividné, že mnohé tímy čelia problémom s poskakovaním a my sme sa ho snažili taktiež vyriešiť.“

„Myslím, že sme prešli všetko, čo bolo v pláne. Nestretli nás žiadne problémy so spoľahlivosťou, vďaka čomu sme dokázali absolvovať celý náš program. Z tohto pohľadu to teda bolo pozitívne,“ dodal Russell.

Teraz však príde to „ale“, o ktorom Mercedes hovoril veľmi nahlas a veľmi nahlas zároveň podceňoval svoju vlastnú výkonnosť. Podobne sa vyjadril aj Lewis Hamilton, ktorý svoj tím zaradil v balíku niekam na tretie alebo štvrté miesto a jeho slová podčiarkol aj Russell. Poznamenal, že nová W13 veľmi trpí na notoricky známe poskakovanie, čo by vraj nebol až taký problém, keby auto poskytovalo očakávanú výkonnosť.

„Záleží od toho, ako veľmi na auto tlačíte,“ komentoval poskakovanie svojho Mercedesu Russell. „Snažíme sa z auta dostať aj to posledné zrnko jeho výkonnosti a otestovať limity, ale ono strašne poskakuje.“

„Z kokpitu to nie je práve najpohodlnejšie, ale ak mám byť úprimný, pohodlie ma príliš netrápi, ak máme výkonnosť. V súčasnosti však výkonnosť nemáme. Zdá sa, že sme o krok pozadu oproti našim rivalom,“ hovorí Russell.

„Pred prvými pretekmi budúci týždeň nás čaká ešte veľa práce v snahe pochopiť naše problémy, pretože Red Bull a Ferrari sa zdajú byť za každých podmienok o krok pred nami,“ uzavrel britský mladík.

Súvisiace články

Diskusia