logo F1online.sk

Sainz pochválil spoľahlivosť Ferrari: Šesť bezproblémových dní

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 3. 2022

Ferrari podalo počas predsezónnych testov presvedčivý výkon. Mnohí naňho poukazovali ako na možného favorita, no v závere si túto pozíciu predsa len ukradol Red Bull. Pre Scuderiu však bolo dôležité niečo iné, sústrediť sa na seba a pozbierať čo najviac kôl. Vo finále sa to Ferrari aj podarilo, za čo vďačí dobrej spoľahlivosti, ktorú pochválil aj Carlos Sainz.

Ako sa ukázalo, spoľahlivosť nie je pri týchto autách takou samozrejmosťou, ako sme boli v posledných rokoch zvyknutí. Mnohé tímy mali problémy, Ferrari však nie, čo vyzdvihol aj španielsky pretekár. „Čo sme urobili správne? Myslím si, že spoľahlivosť je z našej strany dobrá. Dokázali sme odjazdiť všetkých šesť dní testov bez toho, aby sme zapríčinili červenú vlajku a bez jediného problému na trati,“ povedal Sainz.

„Myslím, že toto je teraz priorita číslo 1, ktorá nám umožnila skompletizovať celý náš testovací program a pripraviť sa čo najlepšie na novú sezónu,“ povedal Sainz.

Ten sa trochu posťažoval aj na pneumatiky, ktoré podľa neho dosť degradujú. Šéf Pirelli pre motoršport Mario Isola ho však uistil, že v Bahrajne boli extrémne teploty, ktoré nie sú pri degradácii práve relevantné. „Nové pneumatiky sú určité odlišné. Je toho veľa, čo sa treba naučiť a čo treba zanalyzovať. Uvidíme, či im dokážeme lepšie porozumieť. Aktuálne je degradácia veľmi veľká, stále sa prehrievajú, aj keď možno menej než v minulosti,“ povedal Sainz.

Jeho tím riešil aj tradičný problém všetkých, a síce poskakovanie. Sainz aj jeho tímový kolega Charles Leclerc však povedali, že Ferrari v tomto smere urobilo krok vpred.

„Čo sa týka poskakovania, tak s tým stále experimentujeme, aby sme sa toho dokázali zbaviť. Tento týždeň sa nám podarilo urobiť nejaký krok vpred, ale stále sa to dostaví, ak auto nastavíme nižšie. Musíme na tom naďalej pracovať, ale určite sme urobili nejaké kroky správnym smerom tento týždeň,“ povedal Sainz.