logo F1online.sk

Ferrari je extrémne konkurencieschopné, znie z Red Bullu

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 3. 2022

Máme za sebou už viac ako štyri testovacie dni. Napovedali nám niečo o rozložení síl v štartovom poli? Len veľmi málo. Napriek tomu sa nájdu takí, ktorí to skúšajú odhadnúť. Napríklad z Red Bullu prichádza mnoho pozitívnych ohlasov na Ferrari.

Christian Horner aj Helmut Marko pasujú Ferrari do roly momentálne najrýchlejšieho tímu. Nič na tom nezmenila ani extrémna interpretácia nových pravidiel Mercedesom, ktorý sa v Bahrajne uviedol nesmierne úzkymi bočnicami. Dizajn na prvý pohľad skutočne ohúril, avšak ešte nie je isté, či práve toto je najlepšie riešenie.

„Vizuálne je to určite vzdialené konceptom, ktoré zvolil náš i ostatné tímy,“ povedal v Bahrajne šéf Red Bullu Christian Horner, ktorého však pohľad na Mercedes vôbec nevystrašil. Obavy má z iného súpera.

„Podľa mňa na trati aktuálne pôsobí najlepšie Ferrari. Vyzerá to tak, že práve ich auto najlepšie sedí na asfalte. V Barcelone i Bahrajne pôsobia ich testovacie jazdy veľmi dobre. Povedal by som, že na trati vyzerajú extrémne konkurencieschopne,“ prehlásil Horner.

„Musíte však myslieť na to, že je ešte naozaj veľmi skoro. Vývojová krivka bude strmá a intenzívna, a nepochybujem o tom, že Mercedes bude v boji o titul významným faktorom,“ hovorí šéf Red Bullu.

Ten sa mal včera dopustiť výroku o tom, že dizajn Mercedesu nie je podľa pravidiel. Red Bull však akékoľvek prehlásenia svojho šéfa popieral. Napokon ich poprel aj sám Horner. „Monopost Mercedesu podľa nás spĺňa požiadavky pravidiel. Je to len odlišná interpretácia a odlišné riešenie,“ hovorí Angličan, ktorý nepochybuje o tom, že Mercedes neukázal ešte ani zďaleka všetko.

„Skrátka sa to nedá určiť. Až budúcu sobotu sa to dozvieme, keď všetci odčerpajú benzín z nádrží a uvidíme, aké konkurencieschopné jednotlivé tímy sú. Nemyslím, že Mercedes poodhalil svoje karty. Ferrari je v súčasnosti vo forme, verme, že o nás to bude platiť tiež. Dobré auto má aj McLaren, rýchly bol aj Alpine, takže sa to nedá predvídať,“ dodal Horner.

Auto Motor und Sport stretol v bahrajnskom padoku aj poradcu Red Bullu Helmuta Marka, ktorý reportérom nemeckého magazínu stanovil konkrétne rozloženie síl a prekvapivo mu nedominuje jeho vlastný tím. „Ferrari vedie, za ním Red Bull na druhom mieste a potom Mercedes a McLaren,“ povedal Marko, ktorý hneď dodal: „Platí to však len v tomto konkrétnom okamihu.“

Súvisiace články