logo F1online.sk

Lanca Strolla neznepokojujú špekulácie o Vettelovom príchode

Lance Stroll
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2020

Nie je vôbec vylúčené, že o rok v Racing Pointe neuvidíme jedného pilota z dvojice Pérez-Stroll. Lance Stroll aj napriek tomu tvrdí, že nemá žiadne obavy z prípadného príchodu Sebastiana Vettela, o ktorého budúcnosti sa aktuálne horlivo špekuluje.

Mal by sa Stroll báť o svoje miesto? Zatiaľ nie je vôbec isté, že Vettel skutočne niekomu vytrhne stoličku spod zadku. Vedenie Racing Pointu aj naďalej trvá na tom, že má v úmysle postupovať podľa dohodnutých zmlúv. Z tohto pohľadu môžu byť Stroll s Pérezom pokojní.

No Formula 1 je nevyspytateľný šport, v ktorom mnohokrát nestačí ani dobrá zmluva. Stroll má však druhý dôvod na to, aby sa nemusel znepokojovať. Väčšina odborníkov a ani fanúšikov neverí, že by Lawrence Stroll dopustil, aby v jeho tíme nepôsobil jeho syn.

Názorov podobných tomu Schumacherovmu, že padáka môže pokojne dostať práve Stroll, je menšina. Nečudo, že Stroll v odpovedi na otázku, či sa nebojí zmien v zložení jazdeckej dvojice Racing Pointu, odpovedal nasledovne: “Veľmi sa tým netrápim.”

“Ja sa len teším kvôli sebe a môjmu tímu. Všetci pracovali veľmi tvrdo, aby získali čo najlepší výsledok. Ten zvyšok je tak trochu irelevantný. Teším sa len z dnešného výsledku,” konštatoval po sobotňajšej kvalifikácii. “Uvidíme, čo prinesie budúcnosť.”

V prospech Sergia Péreza hovorí silné finančné krytie, ale aj jeho rýchlosť. Lance Stroll je však presvedčený, že je z neho nový pilot, ktorý bude schopný zbierať pre tím lepšie výsledky.

“Minulý rok bol pre mňa taký vzdelávací. Veľa som sa toho naučil o sebe, o mojich prednostiach a slabinách. Pracoval som na tom v priebehu sezóny a aj pred touto. Viedlo to k lepším výsledkom, lepšej kvalifikácii,” vysvetľuje Stroll. “Mimo okruhov to bolo o tvrdej práci a učení sa, kde sa musím zlepšiť a ako sa viem zlepšiť.”

Súvisiace články