logo F1online.sk

Pre Haas je preferovanou alternatívou Magnussen, píšu dánske médiá

Kevin Magnussen
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 3. 2022

Kto napokon nahradí v kokpite Nikitu Mazepina? To možno zatiaľ nevedia ani v samotnom Haase. Bahrajnské testy odjazdí vo farbách amerického tímu Pietro Fittipaldi, on však nebude trvalou náhradou. Tou sa má stať niekto skúsenejší a dánsky žurnalista Jonas Hüttel odhalil Kevina Magnussena, Nica Hülkenberga a Antonia Giovinazziho ako horúcich kandidátov, pritom prvý menovaný má byť tým najhorúcejším.

„Samozrejme, z dlhodobého hľadiska by sme chceli získať niekoho, kto má viac skúseností. Uvidíme, kto bude k dispozícii,“ povedal prednedávnom majiteľ Haasu Gene Haas. Ani nie mesiac pred ním sa jeho bývalý pilot Kevin Magnussen zastrájal: „Do stredu poľa sa nevrátim, ani keby sa núkala Formula 1.“

Nuž, boli to asi len plané reči, keďže podľa dánskych novín Ekstra Bladet a ich žurnalistu Jonasa Hüttela je práve Magnussen hlavným kandidátom na miesto v Haase. Očividne teda Geneho Haasa a Günthera Steinera neposlal do „teplých krajín“ so slovami, že má platné zmluvy. Dánske noviny naznačujú, že Kevin sa z nich práve usiluje vyviazať, aby mohol do Haasu nastúpiť.

„Podľa informácií Ekstra Bladet je 29-ročný Dán kandidátom na nahradenie Nikitu Mazepina v Haase,“ píše dánsky denník.

„Spočiatku sa zdalo, že by ho mohol nahradiť rezervný jazdec Pietro Fittipaldi, no situácia sa zmenila. Po roku s dvoma nováčikmi hľadá manažment niekoho skúsenejšieho. Majiteľ tímu Gene Haas sa nechal počuť, že Pietra Fittipaldiho nasadí na zimné testy, ale tím skúma jazdecký trh,“ píšu v Dánsku.

Na základe indície, ktorú nám poskytol Gene Haas bez toho, aby uviedol nejaké mená, nie je ťažké dať dokopy zoznam kandidátov. „Podľa zdrojov Ekstra Bladet skúma tím tri alternatívy, jednou z nich je aj Kevin Magnussen. Majiteľ tímu mal o Dánovi vždy dobrú mienku, rovnako tak boss Günther Steiner. Magnussen tím dobre pozná a bude dobrým meradlom pre Micka Schumachera.“

„Na druhej strane, existuje množstvo kontraktov a projektov, ktoré bude pred jeho príchodom potrebné vyriešiť. Bude pritom potrebné pochopenie a riešenia od tretích strán. Magnussen má ešte zmluvu na tri preteky s Chip Ganassi Racing, dve z nich kolidujú s Formulou 1 a hneď tie prvé v Sebringu sa uskutočnia v rovnaký víkend ako Veľká cena Bahrajnu,“ píše Hüttel.

„Takisto má rozbehnutý projekt v Le Mans so svojim otcom a ďalším významným faktorom je jeho trojročná zmluva s Peugeotom vo WEC,“ dodáva.

Magnussen bude musieť pred príchodom do Haasu vyriešiť veľa vecí, no nezdá sa, že by Genemu a Güntherovi zabuchol dvere pred nosom.

Ekstra Bladet tiež uvádza, že ďalšími kandidátmi sú Nico HülkenbergAntonio Giovinazzi. „Najrealistickejšou alternatívou po Magnussenovi je Giovinazzi. Ak to však bude možné, tím preferuje dánskeho pretekára,“ píše dánsky zdroj, ktorý v závere dokonca uviedol, že Haas chce mať jasno do stredy, čo je dnes.

Súvisiace články