logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Prečo si myslíte, že vyzeráme byť v skvelej forme?

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 3. 2022

Ferrari sa musí po barcelonskej časti predsezónnych testov vysporiadať s nechceným statusom tímu, ktorému tri dni v Barcelone vyšli. Dobré časy i dobrá spoľahlivosť sú solídny základ, avšak nič neznamenajú. Pilot Scuderie Carlos Sainz odmieta akékoľvek reči o tom, že jeho tím sa zdá byť v dobrej forme. Niečo také skrátka nikto nemôže vedieť.

Ferrari odjazdilo najviac kôl spomedzi desiatky tímov a počas celých troch dní sa pohybovalo na čele výsledkovej listiny. To v mnohých (najmä z radov konkurencie) viedlo k presvedčeniu, že Scuderii sa bude v novej sezóne dariť.

„Prečo si myslíte, že vyzeráme byť v skvelej forme? Toto sú úplné začiatky. Dokážem pochopiť, prečo ste si začali vytvárať závery a skladať rozloženie síl na rošte, no pokiaľ ide o nás, tak my naozaj netušíme, ako na tom tímy sú,“ prehlásil Sainz.

„Myslím si, že nikto ani len netuší, koľko paliva tímy natankovali alebo ktoré elementy mali nasadené na autách. Nedokážeme povedať, či sme spokojní alebo nie, pretože ani len netušíme, ako na tom sme. Možno v Bahrajne bude o trochu ľahšie začať odhadovať, ako na tom tímy sú,“ hovorí Sainz.

Španielsky pretekár sa tiež vyjadril k vlastnostiam nových monopostov. Zaznelo to už mnohokrát, tieto autá sú diametrálne odlišné od ich predchodcov. Treba si teda na nové stroje najprv zvyknúť a trochu sa im prispôsobiť. Povinností, ktoré jednotlivé tímy a ich piloti majú, je celá kopa. „Autá sú v porovnaní s minulým rokom dosť odlišné. Pri jazde čelíte odlišným výzvam,“ hovorí Sainz.

„Ak mám byť úprimný, veľmi si to užívam. Celý ten proces získavania pocitov, keď skúšate na auto zatlačiť a zisťujete, ako reaguje. Je to určite veľký rozdiel, ale jazdec sa vie veľmi rýchlo prispôsobiť.“

„Už vieme, ako s nimi jazdiť a auto si samo žiada odlišné veci. Prejsť si celým týmto učebným procesom a výzvami, ktoré sprevádza, je zábava. Z tohto pohľadu to teda boli vzrušujúce predsezónne testy, pretože nové monoposty sú celkom odlišné od čohokoľvek, čo som doteraz riadil,“ uzavrel Sainz.

Súvisiace články

Diskusia