logo F1online.sk

Na Ferrari a McLaren strácame, myslí si Russell

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2022

Prvé dva dni testov ovládli McLaren a Ferrari. Kým tieto dva tímy si z výsledkov ťažkú hlavu nerobia a opakujú, že to nie je reprezentatívne, v Mercedese ich očividne berú omnoho vážnejšie. Minimálne George Russell má za to, že tímy z Maranella a Wokingu sú pred Mercedesom.

Pritom sa pri pohľade na dnešné dianie v Barcelone nedalo ubrániť dojmu, že Mercedes k tomu pristupuje laxne. Tím nehlásil technické problémy, no napriek tomu sa Lewis Hamilton dopoludnia uspokojil len so 40 odjazdenými kolami, kým taký Carlos Sainz obkrúžil okruh Catalunya 71-krát. Britského šampióna napokon evidujeme v celkovom poradí na poslednom 16. mieste.

Jeho tímový kolega George Russell sa popoludní usiloval predsa len o niečo viac, odjazdil 64 kôl a zaradil sa na štvrté miesto, hneď pred Sainza.

„Tieto testy sú naozaj zaujímavé,“ prehlásil Russell. „Sme svedkami mnohých zaujímavých vecí, o tom vlastne testy aj sú. Niektoré tímy vyzerajú dosť rýchle. Zvlášť červený tím a oranžový tím pôsobia veľmi, veľmi konkurencieschopne. Uvidíme, čo nám prinesie zajtrajšok a čo môžeme ešte urobiť pred Bahrajnom.“

Britský mladík tiež dostal otázku, kde sa podľa neho Mercedes v poli nachádza. „Určite nie vpredu, to som si celkom istý.“

„Tieto spomínané dva tímy majú zdá sa veci pod kontrolou a vyzerajú veľmi silné, s nízkym objemom paliva, vyšším objemom paliva i po stránke manažmentu pneumatík,“ hovorí Russell.

„Ktovie? Všetci vieme, že každý má odlišný program. Keď si však jazdy všetkých tímov spriemerujeme, tak vieme, že v súčasnosti sme za nimi. Počkajme si a uvidíme. Šampionát sa nevyhráva na predsezónnych testoch. Boli to však určite zaujímavé dva dni,“ dodal George.

Súvisiace články