logo F1online.sk

Sainz krotí optimizmus: Nájdeniu optimálnej výkonnosti sme sa ešte ani nepriblížili

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2022

Ferrari sa snaží zo všetkých síl krotiť očakávania. Výsledky barcelonských testov s Lewisom Hamiltonom na poslednom mieste skutočne nie sú reprezentatívne. Carlos Sainz zažil v Barcelone ďalšie bezproblémové štyri hodiny na trati. Žiadne nadšenie sa však pod jeho rúškom neskrývalo.

Sainz patril k najaktívnejším a aj najrýchlejším mužom štvrtkového dopoludnia. Ferrari má po dvoch dňoch testov na konte už 303 kôl, čo je úplne najviac zo všetkých, nasleduje AlphaTauri s 268 a Alpine s 252.

„Či je to pre nás dobrý štart, to sa ešte len ukáže počas súťažných víkendov,“ povedal Sainz vo štvrtok napoludnie novinárom. „Máme však za sebou jeden a pol dňa bez nejakých problémov. Zvládli sme odjazdiť celý náš harmonogram jázd.“

„Pokiaľ ide o pocit z auta, tak by som to nenazval dobrým štartom, ale normálnym štartom. Povedal by som teda, že to je normálny štart, pretože sme nemali s autom jediný problém a zvládol som odjazdiť celý stanovený plán jázd. Ako som však povedal, neviem, či je to dobrý alebo zlý začiatok pre nás, pretože s týmito autami môžete ísť pokojne aj o tri alebo štyri sekundy rýchlejšie. Naozaj nevieme, ako na tom sme v súčasnosti sme,“ hovorí španielsky pretekár.

Ten tiež dostal otázku, čo by odkázal fanúšikom Ferrari, ktorí sledujú veľké množstvo najazdených kilometrov v podaní Scuderie. „Môžete byť radi, že tím zatiaľ spoľahlivé auto. Dáva nám to čas na hľadanie výkonu. Bohužiaľ, ešte sme sa ani zďaleka nepriblížili limitom monopostu alebo nájdeniu jeho optimálnej výkonnosti,“ odpovedal Sainz.

Ten si v priebehu stredy vyskúšal aj tesnú jazdu za konkurenčným monopostom. Snažil sa zistiť, či to s novými autami bude skutočne jednoduchšie. „Môžem vám povedať, že som naozaj cítil rozdielnosti, ktoré boli celkom zjavné. Som v tomto smere relatívne pozitívny a optimistický, že sme sa vydali správnym smerom,“ povedal opatrne Sainz.