logo F1online.skF1online.sk

Hamilton nemá strach, že by jeho auto nemalo na titul: Náš tím nerobí chyby

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala23. 2. 2022

Lewis Hamilton už teraz mohol mať vo vitríne uloženú ôsmu majstrovskú trofej, nebyť šialenej VC Abú Zabí. Teraz sa o ňu bude musieť uchádzať opäť, no výzva to bude o niečo väčšia. Mercedes totiž nebude ťažiť z dominantného balíka, ktorý si vyšperkoval v posledných rokoch, namiesto toho musí začať takmer od nuly. Lewisovi Hamiltonovi to však nerobí starosti a svojim inžinierom dôveruje.

Britský pretekár sa postavil pred novinárov po dopoludňajšej časti stredajších jázd, počas ktorej sa v kabáte prechádzal po boxovej uličke a skúmal monoposty v jednotlivých garážach. Nevynechal ani Red Bull, najväčšieho súpera strieborných šípov.

“Každý rok je vzrušujúci, ale tento rok je to úplne nové,” hovorí Lewis Hamilton. “Samozrejme, videl som návrh nášho auta, ale teraz sa prvýkrát môžete pozrieť aj na iné tímy na trati. Chcete si ich dobre obzrieť a zistiť, prečo sa ostatní vybrali inou cestou. Zatiaľ nemáte ani poňatia, ako na tom ste, čo je určite vzrušujúce.”

“Keď som sem dnes ráno prišiel a v boxovej uličke uvidel tie rôznorodé autá, mal som dobrý pocit. Teším sa na to, kedy nazbierame prvé skúsenosti s naším monopostom,” pokračoval. “Je to vzrušujúce, keď tímy ukážu vlastné riešenia pre bočnice, predné krídla alebo podlahu. Úprimne, momentálne netuším, kde sa nachádzame.”

“Dúfam však, že tieto nové pravidlá splnia ten sľub, ktorý sme dostali pred rokmi, a budeme sa môcť pochváliť lepším športom,” nádejá sa sedemnásobný šampión. Všetci by sme istotne privítali, ak by sa o titul bili viacerí jazdci podobne, ako vlani jednotky Mercedesu a Red Bullu.

Nemá Hamilton v tejto chvíli aj trochu obavy o to, aký rýchly bude jeho Mercedes W13? Môže sa stať, že sa inžinierom nepodarí poskytnúť mu auto, s ktorým by mohol bojovať o titul? “Prečo by som mal mať taký pocit? Získali sme posledných osem konštruktérskych titulov! Môj tím nerobí chyby,” zareagoval dôrazne. “Samozrejme, že pri nových pravidlách tu je isté riziko, ale ja svojmu tímu verím. Nech už sezónu odštartujeme v dobrom či v zlom, prácou sa dostaneme z problémov.”

Súvisiace články

Diskusia