logo F1online.sk

Russell bude Hamiltona porážať hneď od začiatku, prehlásil Ralf Schumacher

Lewis Hamilton a George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 2. 2022

Zrejme najpikantnejší interný súboj sezóny 2022. Ako sa s novou situáciou vysporiadajú Mercedes, George Russell a Lewis Hamilton? Britský šampión má po rokoch nového tímového kolegu, ktorý do Brackley prichádza len s tými najvyššími ambíciami. Má Russell taký talent a také schopnosti, aby Hamiltona vo svojej prvej sezóne s Mercedesom porazil? Podľa bývalého pretekára Ralfa Schumachera určite áno.

Zatiaľ sú to dobrí kamaráti. Vyjadrenia pri predstavení nového monopostu W13 boli diplomatické a upokojujúce. Avšak ktovie, čo sa už teraz deje pod pokrievkou?

„Prišlo mi zaujímavé, akí jemní na seba boli Lewis Hamilton a George Russell pri predstavení nového Mercedesu,“ povedal pre nemecký Speedweek Ralf Schumacher. „Mladý Russell bol vo svojich vyjadreniach veľmi opatrný a zvýraznil, že sa chce hlavne veľa učiť.“

„Celkový tón bol úplne odlišný, ako keď George nahradil Lewisa v Bahrajne 2020 a jazdil po boku Valtteriho Bottasa. Som presvedčený, že vo vnútri tímu to vyzerá odlišne. Už teraz verím tomu, že Russell môže Hamiltona porážať hneď od začiatku,“ prehlásil Schumacher.

Čo všetko to napokon prinesie? Môžeme sa len dohadovať, čo sa stane, keď sa Russellovi skutočne podarí Hamiltona poraziť. Mercedes jeho angažovaním nesporne riskuje, v Brackley si však uvedomujú, aké dôležité miesto má britský mladík v budúcnosti víťaza Pohára konštruktérov.

„Myslím, že Mercedes má momentálne super jazdeckú zostavu,“ hovorí Schumacher. „U nás na nemeckej Sky sme zakaždým tlačili na to, aby Mercedes niečo zmenil. Nikdy som úplne nerozumel tomu, prečo výmena Bottasa trvala tak dlho.“

„Podľa mňa je George Russell výnimočný talent. Či sa napokon rozvinie tak, ako sa rozvinul Lewis, to ešte len uvidíme. Musíme si tiež uvedomiť, že Hamilton má už 37 rokov a Mercedes musí myslieť aj na svoju budúcnosť,“ dodal bývalý pilot Williamsu a Toyoty.

Súvisiace články