logo F1online.skF1online.sk

Russell má po prvej jazde zimomriavky, auto sa správalo ako na simulátore

Mercedes W13, George Russell
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala18. 2. 2022

Mercedes W13 má za sebou prvé kilometre na okruhu v Silverstone, ktoré určite neboli najľahšie. Strieborné šípy sa totiž rozbiehali do novej sezóny počas vyčíňania búrky Eunice, ktorá meteorológov prinútila vydať výstrahy pre južnú časť Anglicka. V tíme však všetko zvládli a na Russellovej strane garáže cítiť spokojnosť s úvodnými jazdami.

Osemnásobní víťazi konštruktérskeho šampionátu si na svoju predsezónnu časť programu vyhradili piatok. Dopoludnia predstavili monopost, popoludní nakopli motor a s novým Mercedesom W13 vyrazili na silverstonskú trať. George Russell aj Lewis Hamilton si rozdelili dnešnú porciu sto kilometrov rovným dielom.

“Keď sme dnes ráno prvýkrát naštartovali motor, naskočili mi zimomriavky,” prezradil George Russell po svojich jazdách. “Na simulátore som odjazdil veľa kôl, videl som veľa nákresov nového auta, mali sme ohľadom neho veľa stretnutí, ale nič sa nevyrovná tomu, keď prídete na okruh.”

Mercedes
Mercedes

Mercedes musel počas jázd nasadiť gumy do dažďa. Trať bola mokrá a okrem toho fúkal aj veľmi silný vietor. “Takmer som sa vrátil k svojim začiatkom do chladného, mokrého a veterného dňa v Silverstone, no tu som už s tímom Mercedesu F1.”

S prvými dojmami bol opatrný. “Myslím, že ak vezmete rovnaké auto, keď nefúka vietor, a keď ho vystavíte vetru o rýchlosti 100 km/h, aký fúkal dnes, tak z jazdy budete mať úplne iný pocit. Pri týchto podmienkach to nebolo ľahké, ale do veľkej miery to korešpondovalo s tým, čo sme videli na simulátore,” prezradil Russell.

To sú pre Mercedes vynikajúce správy, ak sú dojmy z trate rovnaké ako zo simulátora. “Popoludní sa vrátime a pustíme sa do korelácií. Toto bude ustavičný proces učenia sa. Myslím si, že všetci budeme brať dnešný deň trochu s rezervou a len si prejdeme celým programom, aby všetky jazdy prebehli OK, ako jazdci sme boli v pohode a pred Barcelonou čo najlepšie pripravení.”

Mercedes
Mercedes
Mercedes

Súvisiace články

Diskusia