logo F1online.skF1online.sk

Ferrari stále rokuje so Sainzom o novej zmluve

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala17. 2. 2022

Mattia Binotto už na konci minulého roka avizoval, že počas zimnej prestávky by sa mali rozbehnúť rozhovory ohľadom predĺženia zmluvy s Carlosom Sainzom. Prestávka sa nám však pomaly končí a z Maranella stále nič nepočuť. Sainz ubezpečuje, že naňho určite nezabudli a rokovania stále predbiehajú.

Carlos Sainz sa s Ferrari dohodol na dvojročnej zmluve, ktorá vyprší na konci tohto roka. Na základe vlaňajších výkonov mužov v červenom a ich spolupráci sa ukazuje ako výhodné, keby si Scuderia poistila služby oboch aj na nasledujúce roky. V Monačanovom prípade to už je spečatené, no i Sainzovi by prospelo, keby sa v priebehu sezóny nemusel zamýšľať nad svojou budúcnosťou.

Sainz toho o svojom kontrakte veľa neprezradil. “Môžem vám oznámiť, že vám nemám čo oznámiť!” žartovne zareagoval vo štvrtok. Niečo sme sa však predsa len dozvedeli. “Momentálne sme uprostred rokovaní.”

“Z pohľadu Ferrari aj môjho je to celkom jasné; sme spokojní s aktuálnou situáciou a v spolupráci chceme pokračovať aj do budúcna. Stanovili sme si isté ciele, aby sme to vybavili čo najskôr, ale momentálne ešte nič nie je uzavreté,” ozrejmil.

Na druhej strane sa však nedá vylúčiť ani to, že Sainz chce prv vidieť, aké rýchle bude jeho auto v porovnaní s konkurenciou, a Ferrari chce mať tiež akúsi záruku, že Španiel to s novou technikou bude vedieť a nezačne v aute tápať podobne ako v úvode minulej sezóny Ricciardo v McLarene či Vettel v Aston Martine.

Ak by si jednotlivé strany takúto “skúšobnú” fázu predsa len vyžiadali, Sainz do toho pôjde s maximálnym zapálením. Tím chce budovať. “Na túto sezónu som viac než len pripravený. Vlani som mal skvelý rok, pretože sa mi podarilo naučiť, ako tento tím funguje vo svojom vnútri, aby som sa adaptoval na nové prostredie.”

“Ale hlavne som sa naučil viac o značke Ferrari, o tom, ako to tu všetko funguje. Pre mňa to bola skvelá skúsenosť. Teraz je načase pozdvihnúť tím na ďalší level, spraviť ďalší krok. Ako jazdci a tím toho chceme viac, v roku 2022 chceme viac úspechov. Tak si ich poďme vziať!” volá do boja Sainz.

Súvisiace články

Diskusia