logo F1online.sk

Medzi Wolffom a Hornerom panuje harmónia, prehlásil Sulajem

Toto Wolff a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 2. 2022

V pondelok sa uskutočnilo veľmi dôležité stretnutie Komisie F1. Za jeden stôl zasadli všetci najdôležitejší predstavitelia desiatky tímov, predstavitelia FOM a FIA. Prvýkrát po dlhej dobe sa tak stretli aj Christian Horner a Toto Wolff.

Dôležité stretnutie, ktoré bolo krstom ohňom aj pre nového prezidenta FIA. Komisia rozhodovala najmä o osude šprintov, o zmene bodovacieho systému a v neposlednom rade o udalostiach z Veľkej ceny Abú Zabí. Pokiaľ ide o Abú Zabí, o ničom zásadnom síce Komisia nerozhodla, ale aspoň sme sa dozvedeli, že Horner a Wolff sú už dobrí kamaráti.

„Asi to je tým, že bol Valentín,“ žartoval Sulajem na margo kamarátskeho vzťahu Wolffa a Hornera v rozhovore pre Sky Sports. „Sedeli blízko seba a boli dobre naladení, čo je dobré.“

„Čakal som viac zábavy, ale bolo dobré vidieť tú harmóniu medzi nimi,“ dodal s úsmevom Sulajem.

Tak aspoň niečo pozitívne z tohto zasadnutia vzišlo, keď sme to Abú Zabí stále definitívne nerozlúskli. Napokon sa ukázalo, že v pondelok poskytla Komisia „iba“ svoju spätnú väzbu ohľadne udalostí z posledných pretekov minulej sezóny. Tú prezident zakomponuje do svojej záverečnej správy, ktorá následne pôjde na verejnosť.

„Dohodli sme sa na určitých veciach a stále to analyzujeme. Čoskoro však budeme hotoví. Máme za sebou plodnú diskusiu a čoskoro prinesieme nové informácie,“ povedal Sulajem.

„Integrita FIA zostane nedotknutá, kvôli tomu som bol aj zvolený, ale tiež preto, aby bol motoršport férový.“

„Prešli sme si niekoľko dôležitých vecí z minulého roka, takže očakávam dobrú novú sezónu Formuly 1. Môžeme sa posunúť iba vpred. To je dôležité pre FIA, pre integritu FIA a pre šport. Smerom do budúcna sa môžeme iba zlepšiť,“ uzavrel.

Súvisiace články