logo F1online.skF1online.sk

Russell o monoposte W13: Každý deň sa toho veľa naučíme

George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 2. 2022

George Russell je už pevnou súčasťou rodiny Mercedes. Aby sa však stal aj jej plnohodnotnou súčasťou, musí si s tímom poriadne „potykať“. Môže ťažiť zo svojich skúseností z rokov 2017 a 2018, kedy ako junior navštevoval továreň v Brackley celkom pravidelne.

Prípravy na novú sezónu vrcholia. Výnimkou nie je ani Mercedes, ktorý horúčkovito pokračuje vo vývoji, už aj v spolupráci so svojim novým jazdcom Georgeom Russellom. Ten sa presunul od najhoršieho tímu z posledných rokov k tomu najlepšiemu.

„Je to trochu zvláštny pocit, pretože som s týmto tímom strávil toľko času, keď som jazdil vo Formule 3 (vtedy ešte GP3, pozn. red.) a Formule 2 ako juniorský pretekár. Svojim spôsobom je to pocit, akoby som sa vrátil domov k ľuďom, ktorých poznám už dlho,“ povedal Russell v rozhovore na sociálnych sieťach svojho tímu.

„S tímom som strávil veľmi veľa času pred mojim prestupom do Williamsu, mám pocit, akoby som všetkých veľmi dobre poznal. Môžeme tak rovno prejsť k veciam, ktoré sú dôležité, porozumieť novému autu, porozumieť novým výzvam a pripraviť sa čo najlepšie na novú sezónu,“ dodal Russell.

Mercedes vlani prišiel o svoju nevídanú sériu, keď sa musel uspokojiť „len“ s ôsmym konštruktérskym titulom a ten jazdecký mu unikol. Podľa ich nového pilota dodali udalosti z Abú Zabí tímu motiváciu navyše. „Myslím, že po tom, ako to vlani skončilo, cítiť v továrni ohromnú motiváciu a zápal. Chceme sa vrátiť späť, čo rád vidím,“ povedal Russell.

Ten už naplno zarezáva v továrni a pripravuje sa ako fyzicky, tak na simulátore. S novým monopostom W13 tak už jazdil, hoci „len“ vo virtuálnom svete. „Prvé dojmy boli zaujímavé. Je to veľmi odlišné auto v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Stále treba vykonať naozaj veľa rozličných vylepšení, aby sme to všetko dali dohromady a auto sa riadilo čo možno najkrajšie.“

„Každý deň sa toho veľa naučíme, či už vo veternom tuneli alebo na simulátore,“ dodal britský mladík.

A aké budú jeho ciele v roku 2022? „Dúfam, že dokážem dostať maximum zo seba i celého tímu okolo mňa. Myslím si, že to bude veľmi zaujímavý rok plný vývoja. Pokiaľ ide o celkový výsledok, tak nie je možné si stanoviť akýkoľvek cieľ, pretože nikto nevie, ako na tom bude počas prvého víkendu sezóny,“ hovorí Russell.

„Musíte si stanoviť vlastné mikro ciele. V ktorých oblastiach sa zlepším? Ako zlepším auto? Ak si každý z týchto aspektov nastavíte správne, máte šancu dosiahnuť ten jednoznačný cieľ,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia