logo F1online.skF1online.sk

O Schumacherovi hovorí vo Ferrari každý mechanik, povedal Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 2. 2022

Carlos Sainz má za sebou prvý a veľmi úspešný rok so Scuderiou Ferrari. Po jej skončení vyjadrili obe strany ochotu predĺžiť počas zimy vzájomnú spoluprácu. Zatiaľ sa tak nestalo, aj keď rokovania prebiehajú.

V Maranelle sa momentálne horúčkovito pripravujú na novú sezónu, ktorá má byť pre tento tím (rovnako tak pre mnohé ďalšie) prelomová. Nový monopost dostane označenie F1-75 a uzrie svetlo sveta 17. februára. Jedným z mála ľudí na svete, ktorí nové auto videli a tiež ho mali možnosť riadiť na simulátore, je pilot tímu Carlos Sainz.

„Je odlišné od monopostov z posledných rokov a je maximálne inovatívne,“ prezradil španielsky pretekár v rozhovore pre Corriere della Sera. „Do minulého roka sme jazdili s najlepšími autami v histórii F1. Boli skvelo vyvážené, ale zlomyseľné. Ak ste nad nimi čo i len na chvíľu stratili kontrolu, nasledovala havária. Zdá sa, že toto nové auto na pilota reaguje ešte viac, odpruženie je tuhšie a na jeho ovládanie si budeme musieť zvykať.“

A čo atmosféra vo vnútri tímu? „Energická a pozitívna. Myslím, že minulý rok nám pomohol. Na chodbách v Maranelle vidím úsmevy a sebadôveru. Žiadny stres, ale túžbu uspieť,“ odpovedal Sainz.

Možno sme tak trochu očakávali, že rodák z Madridu cez zimu predĺži svoju spoluprácu s Ferrari. Jeho bývalý kolega z McLarenu Lando Norris tak učinil, hoci to verejnosť príliš nečakala. Sainz aj Ferrari majú záujem spoluprácu predĺžiť, no zatiaľ sa tak nestalo.

„Ako už povedal aj Mattia Binotto, obe strany sú spokojné a máme záujem pokračovať. Zima je príležitosťou dohodnúť sa, o čo sa aj snažíme. Stať sa majstrom sveta s Ferrari je mojim najvyšším cieľom. Rád by som zmluvu predĺžil čo najskôr,“ povedal Sainz.

Španielsky pretekár tiež dostal zaujímavú otázku, s ktorým jazdcom z minulosti by sa rád stretol zoči-voči. Po jeho prvom roku v Maranelle sme snáď ani nemohli očakávať inú odpoveď. „Od môjho príchodu do Ferrari som si vypočul nespočetné množstvo príbehov s Michaelom Schumacherom. On je človek, s ktorým by som sa rád stretol a strávil čas v jeho spoločnosti. Rád by som vedel, ako to všetko dokázal, ako sa dokázal stať takým jedinečným. Každý mechanik vo Ferrari o ňom hovorí. Je skvelé počúvať, ako dokázal so sebou všetkých potiahnuť,“ povedal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia