logo F1online.skF1online.sk

Lego predstavilo prvý licencovaný model monopostu Formuly 1

Daniel Ricciardo a Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 2. 2022

Tím McLaren a dánska spoločnosť Lego predstavili prvý licencovaný model monopostu Formuly 1. Jedná sa o vlaňajší McLaren MCL35M, ktorý bude v predaji od 1. marca. Je dlhý 65 centimetrov, skladá sa z 1432 dielikov a má aj niektoré aktívne prvky.

Podľa stanoviska britskej stajne je tento model poctou monopostu a lakovania zo sezóny 2021, zahŕňa však aj niektoré drobné prvky z roku 2022. Model navrhli „experti na dizajn LEGO Group s podporou pretekárskeho tímu McLaren F1“.

Autíčko má 65 centimetrov na dĺžku a zahŕňa taktiež motor V6 s pohyblivými piestami vo vnútri. Volantom z kokpitu je možné ovládať zatočenie predných kolies a môžete si nastaviť aj zavesenie.

„Sme nadšení, že môžeme predstaviť unikátny model nášho monopostu od Lego Technic, zábavný produkt, ktorý je oslavou nášho vlaňajšieho lakovania. Fanúšikom taktiež poskytne praktickú interpretáciu nového dizajnu pre rok 2022,“ povedal technický riaditeľ tímu James Key.

„Umožnila nám to čulá spolupráca s tímom Lego Group, ktorý si dokázal osvojiť náš odvážny prístup k dizajnu. Finálny produkt vyzerá fantasticky a už sa nevieme dočkať, až bude dostupný našim fanúšikom,“ dodal Key.

Ako sme už uviedli, tento model bude v predaji od 1. marca a je prvým Formulou 1 licencovaným produktom od Lego Technic. Dánsky hračkársky gigant však už má na konte obdobnú spoluprácu. V minulosti pripravil modely pretekárskych automobilov Porsche 911 RSR GTE, Ferrari 488 GTE talianskeho tímu AF Corse alebo McLaren Senna GT.

Súvisiace články

Diskusia