logo F1online.skF1online.sk

Russell: Nové lakovanie som videl a vyzerá úžasne

George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2022

Nový monopost Mercedes W13 uzrie svetlo sveta 18. februára. Po dvoch rokoch s čiernym lakovaním sa očakáva opäť zmena, alebo lepšie povedané, návrat späť k striebornej. Či sa tak naozaj stane, nevieme povedať s úplnou istotou. Pilot tímu George Russell však tohtoročné lakovanie Mercedesu už videl a tvrdí, že je úžasné.

Novic v tíme už naplno zarezáva v továrni v Brackley, kde sa dôsledne zoznamuje so všetkým, čo ako pilot najlepšieho tímu z posledných rokov potrebuje. Očividne sa mu v Mercedese dosť pozdáva.

„Videl som predvádzací monopost s tohtoročným lakovaním a vyzerá to úžasne,“ prehlásil Russell, pri ktorého slovách netečú sliny len fanúšikom Mercedesu. „Už sa neviem dočkať, až to všetkým ukážeme. Som si istý, že sa vám to bude veľmi páčiť. Nebudem hovoriť, akej je farby, musíte si počkať a uvidíte.“

Do predstavenia nového monopostu W13 zostávajú takmer dva týždne, takže to nie je úplne najkratšia doba, ale nič sa nedá robiť, musíme si skrátka počkať. Informácie sú však také, že Mercedes by sa mal rozlúčiť s čiernym sfarbením a po dvoch rokoch sa zrejme vráti opäť k striebornému.

Toto pritom nie je vôbec žiadna novinka. Tieto informácie sa objavili už vlani a novinári sa na túto tému pýtali aj samotného Lewisa Hamiltona.

„Nemám z toho žiadny zvláštny pocit,“ povedal sedemnásobný šampión ešte na Veľkej cene Ruska. „Nie som do toho nijak zapojený a pôvodne sme strieborné šípy. Keď sa ma v roku 2020 opýtali, či by sme zo symbolických dôvodov mohli prejsť na čierne lakovanie, nečakal som, že s ním zotrváme nejak dlho. Nakoniec sme to však potiahli aj druhú sezónu, čo je úžasné.“

„Ak by sme sa vrátili späť k striebornej, bola by to príjemná zmena. Nijak nás to neodrádza od zmien, ktoré robíme interne, pokračujeme a presadzujeme diverzitu, dokonca aj v spolupráci so všetkými našimi partnermi,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia