logo F1online.sk

Hlavného stratéga Mercedesu Jamesa Vowlesa čaká pretekársky debut

Andrew Shovlin a James Vowles
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 2. 2022

Hlavný stratég Mercedesu James Vowles zažije v 42. rokoch svoj pretekársky debut. Rodák z Felbridge si vyskúša, aké to je zasadnúť do pretekárskeho kokpitu vo vytrvalostnom šampionáte Asian Le Mans Series. Posadí sa do špeciálu McLaren 720S GT3.

Vowles sa upísal britskému tímu Garage 59 a čakajú ho po dva štvorhodinové preteky na okruhoch v Dubaji a Abú Zabí. Mimochodom, sily si zmeria aj so slovenským tímom ARC Bratislava, aj keď ten súťaží vo vyššej kategórii LMP2.

Vowlesovými kolegami budú Manuel Maldonado (bratranec bývalého pilota F1 Pastora Maldonada) a bývalý vicemajster britskej F3 Nicolai Kjærgaard.

„Som naozaj spokojný s jazdeckou zostavou, ktorú sme si pre tento šampionát zabezpečili,“ prehlásil šéf tímu Garage 59 Andrew Kirkaldy.

„Už sa nevieme dočkať, až sa s McLarenom 720S postavíme na štart a veríme, že vybojujeme naše prvé víťazstvo v sezóne. Určite sa nám hodí, že v tíme máme aj jedného z najlepších stratégov vo Formule 1,“ dodal Kirkaldy.

V rámci tohto šampionátu sa 12. a 13. februára odjazdia dva preteky v Dubaji a 19. a 20. februára dva preteky v Abú Zabí. Vowlesove povinnosti v Mercedese to preto nenaruší. Po skončení krátkej sezóny si to však bude musieť hneď namieriť do Barcelony na predsezónne testy.

Súvisiace články