logo F1online.sk

FOM potvrdila dátumy predsezónnych testov, tie barcelonské sa vysielať nebudú

Monopost F1 pre rok 2022
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 1. 2022

Už dlhšie nám bolo známe, že tohtoročné predsezónne testy sa uskutočnia v dvoch fázach. Prvá od 23. do 25. februára v Barcelone, druhá od 10. do 12. marca v Bahrajne. Objavili sa tiež informácie, že širokej verejnosti budú prístupné len tie bahrajnské. Obe tieto správy dnes Formula One Management potvrdil vo svojom tlačovom stanovisku.

Barcelonské testy budú pre tímy prvou príležitosťou vydať sa spoločne na trať a vyskúšať monoposty novej generácie. Tieto však fanúšikovia nebudú mať možnosť sledovať naživo. FOM poskytne iba najlepšie časy po skončení každého dňa.

„Ako už býva zvykom pri predsezónnych testoch, jazdy na Circuit de Barcelona-Catalunya nebudú vysielanie naživo formou, na akú sme zvyknutí z pretekov a ani formou live-timingu. Určitý obsah, vrátane najlepších časov na kolo na konci každého dňa, poskytnutý bude,“ stojí v oficiálnom stanovisku FOM.

Bahrajnská časť predsezónnych testov už bude o inom. Tie sa otvoria aj fanúšikom na tribúnach, taktiež už bude k dispozícii priamy prenos a aj live-timing.

Budete sa tiež môcť spoľahnúť na portál F1online.sk, ktorý prinesie a zhromaždí čo najviac dostupných informácií z oboch predsezónnych testov.