logo F1online.sk

Podľa Capita bude Russell pre Mercedes veľkou posilou

George Russell a Jost Capito
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 1. 2022

Jazdec superlatívov. Je George Russell budúci majster sveta? Odpoveď sa možno dozvieme už tento rok, kedy britský mladík nasadne do Mercedesu, v ktorom určite nie je bez šance. Avšak očakávať niečo také od mladíka, navyše novica v tíme, by bolo prehnané. Jeho bývalý šéf však má jasno, George toho v roku 2022 môže ukázať naozaj veľa.

Britský mladík neraz dokázal zo svojho Williamsu „vyžmýkať“ viac, než sa v ňom skutočne skrývalo. Jeho kolo v belgickom Spa bolo mnohými označené za kvalifikačný výkon roka a po troch sezónach plných kvalitných výkonov dostáva Russell zaslúženú šancu v najlepšom tíme z posledných rokov.

„George je skvelým lídrom tímu,“ prehlásil výkonný riaditeľ Williamsu Jost Capito. „Neobrúsený diamant nie je v jeho prípade presné, on je obrúseným diamantom. Stále pritom nie je na vrchole a myslím si, že sa ešte môže zlepšiť. Aj v tejto fáze svojej kariéry je však stále veľkou posilou pre každý tím, takisto ňou bol aj pre nás.“

„Na jednej strane sme smutní z toho, že odchádza, ale dalo sa to očakávať. Podporovali sme ho, aby túto šancu mohol dostať a sme šťastní, že ju nakoniec dostal.“

„Myslím, že to bol aj dôvod, prečo naďalej podával dobré výkony a bol koncentrovaný na Williams, pretože naďalej dostával plnú podporu a všetci mu ten prestup priali,“ hovorí nemecký šéf britského tímu.

Bolo to pre Georgea naozaj intenzívne obdobie. Rok 2019 priniesol veľké sklamanie a Williams mal v tom čase prakticky len teoretickú šancu na body. V roku 2020 bolo tých príležitostí viac, ale vinou smoly i vlastných chýb mu naďalej unikali. Vlaňajšok už bol pravým opakom a Russell zakončil sezónu so šestnástimi bodmi na konte.

„Po ohlásení jeho prestupu neprevládali žiadne negatívne pocity alebo niečo podobné. Práve naopak, pomohlo mu to nabrať sebadôveru a ešte zlepšiť svoj vzťah s tímom. Rovnako to platí pre tím samotný vo vzťahu k nemu,“ uzavrel Capito.

Súvisiace články