logo F1online.sk

Norris o Sainzovi: Naša rivalita narástla, no stále sme kamaráti

Lando Norris a Carlos Sainz
© Pirelli
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl17. 1. 2022

Lando Norris a Carlos Sainz si počas dvoch rokov v McLarene vytvorili dobrý, kamarátsky vzťah, a často trávili čas aj mimo trate. Ich cesty sa v roku 2021 rozdelili a boli priamymi konkurentmi v Pohári jazdcov i konštruktérov. Napriek tomu zostali priateľmi.

V Pohári jazdcov napokon piateho Sainza od šiesteho Norrisa delilo len 4,5 bodu. Medzi bývalými tímovými kolegami sme počas minulej sezóny videli aj tvrdšie súboje. Norris v Španielsku na konci cieľovej rovinky pri bránení nedal Sainzovi ani milimeter priestoru navyše. Naopak, v Brazílii zase na štarte chcel Norris po vonkajšku prejsť okolo Sainza, no ten trafil jeho pneumatiku a spôsobil mu defekt.

Obaja však deklarovali, že ich kamarátstvo to neovplyvnilo. „Naďalej sme v kontakte a často sa rozprávame. Možno nie tak často alebo blízko ako v posledných rokoch, ale stále sme kamaráti,“ povedal Lando Norris na margo Carlosa Sainza.

Skúškou ich kamarátstva bol aj boj na trati v uplynulej sezóne, keď často jazdili blízko pri sebe. „Rivalita medzi nami narástla. Carlos ma chce zdolať a ja chcem zdolať jeho. Taktiež naše tímy vedú súboj, v ktorom chcú byť tí lepší. Prechovávame však voči sebe veľký rešpekt. Táto sezóna nevzala nič z našich osobností a toho, kým sme. Kamarátstvo trvá bez ohľadu na to, v akom tíme práve sme,“ pokračoval britský mladík.

Ešte počas pôsobenia v McLarene sme často na sociálnych sieťach videli, že Norris a Sainz trávili čas mimo trate. Pochopiteľne, po odchode Carlosa do Ferrari to tak často možné nie je, no radi si na seba nájdu čas. A ani tam si nič nedarujú.

„Už nie sme spolu tak často, no stále spolu hrávame golf a ukazujeme tam našu súťaživosť,“ povedal Lando Norris na margo golfových duelov so svojím ex-kolegom. „Keď sme však na trati, tak bez ohľadu na to, kto je váš kamarát, tak na to zabudnete a chcete všetkých zdolať. Je vám jedno, v akom aute ten súper sedí,“ uzavrel pilot McLarenu.