logo F1online.sk

Aké to je byť pilotom Ferrari? Viac tlaku, viac povinností a nabitý program, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 1. 2022

Výsada i prekliatie, sen aj hrob mnohých kvalitných pilotov. Jazdiť za Ferrari je túžbou nejdeného mladého pretekára, niektorí uspeli, iní odchádzali sklamaní, ba priam ponížení. Tento tím však neprestane priťahovať, predstavuje totiž absolútne ultimátnu výzvu. Život s Ferrari je iný než s ostatnými tímami a potvrdil to aj jeden z nových mužov v Maranelle Carlos Sainz.

Prvý rok ako pilot Scuderie. Carlos je stále relatívne mladý, no počas svojej kariéry už videl fungovanie nejedného tímu, od Toro Rosso cez Renault, McLaren a teraz Ferrari. Život pilota tímu z Maranella je iný. Ale v čom?

„Je to oveľa väčší tlak,“ priznal médiám Sainz. „Taktiež je s tým spojený omnoho nabitejší program, byť pilotom Ferrari prináša množstvo záväzkov a povinností, takže sezóna je o trochu hustejšia, trochu stresujúcejšia a s niečo vyšším tlakom na vašich pleciach.“

Španielsky pretekár však jedným dychom dodáva, že ak si chcete splniť váš sen a stať sa pilotom Ferrari, toto musíte podstúpiť. „Je pre mňa dosť ľahké si neustále pripomínať, že si plním svoj sen, to znamená jazdiť za najlepší a najlegendárnejší tím vo Formule 1.“

„Jazdiť za Ferrari bol môj sen už od detstva a keď si pripomeniem, že za nich pretekám, napĺňa ma to nadšením a pozitívnou energiou. Stále sa snažím učiť a zlepšovať, aby som sa uistil, že keď príde šanca s Ferrari zabojovať o titul, budem pripravený najlepšie ako viem,“ hovorí rodák z Madridu.

„To mi pomohlo v tomto roku urobiť ďalší drobný krok ako jazdcovi a zakončiť sezónu na vysokej úrovni. Som pripravený čeliť všetkému, čo rok 2022 prinesie,“ dodal Sainz.

Súvisiace články