logo F1online.sk

Dva roky s Williamsom by boli perfektné na prestup, hovorí Russell

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 1. 2022

George Russell sa po troch rokoch v najhoršom tíme za posledné tri roky presúva do toho najlepšieho. Čakanie to bolo dlhé a očividne dlhšie, než by bolo britskému mladíkovi milé. Za ten čas predviedol niekoľko skvelých výkonov a tým najpamätnejším bude zrejme Veľká cena Sachíru 2020.

Do kokpitu koronavírusom nakazeného Lewisa Hamiltona sa takmer nezmestil. Musel si zobrať menšie topánky, ktoré ho tlačili. Napriek tomu si už od prvého kola držal Valtteriho Bottasa bezpečne od tela. O víťazstvo ho obrala obrovská smola a nie vlastnou chybou napokon skončil až deviaty.

Asi toto však bol moment, ktorý všetkých presvedčil, že tento britský mladík je pripravený na veľké skúšky. V Mercedese to zrejme videli podobne a v roku 2022 dostane George konečne šancu. Podľa vlastných slov nebolo nevyhnutné, aby čakal tak dlho.

„Zakaždým sa učíte. Vaša prirodzená rýchlosť je taká, aká je, nijak sa nezlepší. Ide o to, ako dostať viac z vašich inžinierov, ako lepšie nastaviť auto, ako lepšie manažovať pneumatiky počas chladného dňa v Brazílii,“ hovorí Russell, ktorého cituje Motorsport-magazin.com.

„Po prvom roku s Williamsom by som sa cítil dostatočne pripravený. Teraz som však lepším jazdcom než som bol vtedy. Dva roky s týmto tímom by boli perfektné. Tento rok by som už bol viac než pripravený posunúť sa smerom nahor,“ povedal sebaisto George.

Ten dokázal koncom roka 2018 presvedčiť Williams, aby mu dal šancu. Aj vďaka prezentácii v PowerPointe a nepochybne i podpore Mercedesu si našiel miesto v tíme, ktorý vtedy prakticky bojoval o prežitie. So stajňou z Grove podpísal trojročnú zmluvu, ktorú nakoniec aj naplnil. Aj to ho nakoniec prinútilo zostať v tíme asi dlhšie než by mu bolo milé.

„Podpísali sme na tri roky, s tým sa nedalo absolútne nič urobiť,“ uzavrel Russell.