logo F1online.sk

Vzťah medzi Red Bullom a Mercedesom sa musí napraviť, hovorí Domenicali

Stefano Domenicali, Mario Isola
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 12. 2021

Sezóna 2021 bola nabitá kontroverziami. Nechýbali ani mediálne hry a slovné prestrelky, ktoré si medzi sebou vymieňali najmä Christian Horner a Toto Wolff. V roku 2022 začne celá Formula 1 opäť od nuly a vzhľadom na okolnosti záveru uplynulej sezóny môžeme povedať, že nám to asi všetkým dobre padne.

Nejeden z nás dúfal, že uvidí, ako si Horner s Wolffom nakoniec podajú ruky. Videli sme však „len“ podanie ruky medzi Hamiltonom a Verstappenom. Mercedes následne protestoval a napokon bez slova opustil okruh. Športové gestá prišli až o niekoľko dní neskôr prostredníctvom sociálnych sietí a súkromných správ.

Na margo vzťahov medzi Red Bullom a Mercedesom sa vyjadril aj šéf Liberty Media Stefano Domenicali, ktorý ešte pred Vianocami povedal, že to bude sledovať a vyhodnocovať.

„Máme množstvo pochybností a musíme im čeliť. Sú tu určité problémy, ktoré budeme musieť vyriešiť,“ hovorí Domenicali.

„Vzťah medzi Red Bullom a Mercedesom sa musí napraviť, aby sa zabránilo osobným konfliktom, ktoré sme videli a neboli nikomu na osoh,“ dodal Domenicali.

Vzhľadom na kontroverzný záver sezóny sa očakávajú zmeny. Mercedes sa napokon uspokojil so zriadením komisie, ktorá poskytne odpovede na otázky, ktoré prinieslo záverečné podujatie sezóny a svoje odvolanie napokon stiahol.

„Už sme sa o tom s novým prezidentom bavili. Hovorili sme o našich prioritách a je ich naozaj veľa. V tomto momente však bude najlepšie o tom nehovoriť, aby sme nevytvárali ďalšie kontroverzie, keď je situácia taká vyhrotená. Rád by som však povedal, že sme práve zakončili neskutočnú sezónu, ktorú sledovali viac ako dve miliardy ľudí,“ otočil svoj monológ na pozitívnu nôtu Domenicali.

„Posledná veľká cena v Abú Zabí bola najsledovanejším športovým podujatím roka 2021. To sú priam stratosférické čísla, na ktoré musíme byť pyšní.“

„So zmenou na poste prezidenta FIA môže dôjsť k zmene rovnováhy vo federácii, čo má pre nás absolútne zásadný význam,“ dodal bývalý šéf Ferrari.

Súvisiace články