logo F1online.skF1online.sk

S novou zmluvou sa neponáhľam, podpíšem však jedine s Ferrari, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 12. 2021

Ešte pred štartom sezóny 2020 sa Carlos Sainz rozhodol opustiť McLaren a zamieril do Ferrari, kde nahradil Sebastiana Vettela. Ako sa ukázalo, forma Scuderie bola v ročníku 2020 priam tragická, čo vyvolalo otázky, či to bolo z jeho strany správne rozhodnutie. Španiel však nikdy nezapochyboval.

Napokon sa mu podarilo poskladať veľmi dobrú sezónu, v ktorej pomohol Ferrari zdolať i svojho bývalého zamestnávateľa. Kým za dva roky s McLarenom vystúpil na pódium „len“ dvakrát, s Ferrari sa mu to podarilo štyrikrát v priebehu jednej sezóny.

So Scuderiou má zmluvu ešte na jeden rok, no Mattia Binotto sa už teraz vyjadril, že sa so svojim pretekárom bude počas zimy rozprávať o obnovení kontraktu.

„Vzhľadom k tomu, že mám zmluvu ešte na jeden rok, sa nemusím nikam ponáhľať,“ povedal Sainz pre španielsky AS. „Je však pravdou, že momentálne vidím zo strednodobého až dlhodobého hľadiska pokračovanie svojej kariéry jedine vo Ferrari.“

„Som tu šťastný a užívam si to. Po každých pretekoch sa vraciam domov s úsmevom na tvári a pocitom hrdosti, že som pilotom Ferrari. Ak k tomu ešte pridáte dobré výsledky, nemyslím, že nájdem lepšie miesto než vo Ferrari. Som skrátka rád, že tu som,“ dodal Sainz.

Ten v úplnom závere „urval“ potrebné body na to, aby v celkovom hodnotení preskočil tímového kolegu Charlesa Leclerca. Títo dvaja vytvorili nesmierne vyrovnanú a kvalitnú jazdeckú dvojicu. Pred sezónou by však málokto povedal, že Carlos dokáže svojho kolegu zdolať.

„Mal som pred sezónou celkom vysoké očakávania, pretože si rád nastavujem latku čo možno najvyššie a vydám zo seba maximum, aby som ju preskočil. Ak si stanovíte vysoké ciele, môžete na seba v priebehu sezóny viac zatlačiť,“ vysvetlil Sainz.

„Neviem povedať, či sa mi predsezónne očakávania podarilo alebo nepodarilo naplniť. Vedel som však, že to bude sezóna, počas ktorej sa potrebujem adaptovať, najmä zo začiatku. Najdôležitejšie však bolo, aby som zakončil rok lepšie než som ho začal a urobil dobrý progres. Myslím, že sa mi to podarilo viac ako dobre,“ uzavrel rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia