logo F1online.sk

Mekies: Charles a Carlos spolu nie vždy súhlasia

Charles Leclerc, Marc Gené a Laurent Mekies
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 12. 2021

Pred štartom sezóny 2021 sa experti renomovaného portálu The Race pokúsili určiť, ktorý tím bude mať v tomto roku najlepšiu jazdeckú dvojicu. Hlasovanie vtedy ovládlo Ferrari. Drvivá väčšina expertov prestížnej webstránky určila práve tandem Charles Leclerc – Carlos Sainz ako ten absolútne najlepší. S ročným odstupom môžeme povedať, že v The Race sa nemýlili a svojich jazdcov si nesmierne pochvaľujú aj šéfovia Scuderie.

Sainz prišiel do Ferrari ako náhrada za Sebastiana Vettela. Mnohými kritizovaný krok sa však Scuderii vyplatil. Charles a Carlos prispeli mierou vrchovatou k tomu, že tím z Maranella obsadil v tejto sezóne celkové tretie miesto.

Spokojný bol aj športový riaditeľ tímu Laurent Mekies, ten povedal, že napriek stále dosť mladému jazdeckému zoskupeniu, malo Ferrari v tomto roku luxus v podobe „vysokokvalitnej spätnej väzby“.

„Myslím, že spätná väzba od jazdcov je jednou z našich silných stránok, nielen preto, že obaja opíšu, čo cítia, ale taktiež majú vôľu a motiváciu pracovať v snahe nájsť riešenia,“ prehlásil Mekies.

„Každý z nich používa odlišné slová, takže si to môžeme spojiť. Taktiež spolu nie vždy súhlasia, čo nám dáva možnosť pozrieť sa veci zo širšieho uhla pohľadu. Myslíme si teda, že v tomto smere to funguje dobre. Avšak stále sa z toho dá vyťažiť ešte viac. Spolu sa skvelo dopĺňajú a lepšiu jazdeckú dvojicu momentálne nenájdete,“ hovorí Mekies.

Leclerc i Sainz si svoju spoluprácu nesmierne pochvaľovali. Obaja sa dosť skamarátili a zatiaľ nedošlo k väčším nezhodám alebo incidentom. Otázne je, či sa to zmení keď pôjde do tuhého. Mekies však zatiaľ obavy nemá

„Úroveň vzájomného rešpektu, túžby spolupracovať a dôvery je obrovská. Obaja zdieľajú úsilie tlačiť tím späť na čelo. V Saudskej Arábii sme po piatku neboli dobrí, no nechceli sme sa s tým zmieriť, nikdy sa s tým nechceme zmieriť. Cítili sme, že v aute je viac, no nedokázali sme to celkom podchytiť,“ spomína Mekies.

„V prvom stinte pred červenými vlajkami však bol Charles v tých pretekoch na štvrtom mieste, pohodlne pred Pérezom. Očividne sme to teda dokázali nájsť.“

„Aby som to skrátil, títo dvaja chalani nám dodali významnú výkonnostnú výhodu. Tu sa však nechceme zastaviť, pretože si myslíme, že je toho v nich ešte viac. Jazdci však sú celkom určite našou silnou stránkou,“ uzavrel Mekies.

Súvisiace články