logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Lewis sa zachoval ako pravý športovec, veľmi sa rešpektujeme

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 12. 2021

Max Verstappen bude už o niekoľko hodín na galavečeri FIA oficiálne korunovaný za nového majstra sveta, aj keď Mercedesu stále plynie lehota na podanie odvolania a mlčanie tohto tímu pokračuje. Okolo holandského pretekára a Red Bullu sa medzitým naďalej točí mediálna pozornosť. Nie práve najpríjemnejšie mediálne povinnosti si však Max poctivo plní.

Mercedes má za sebou dlhé roky absolútnej dominancie, ktoré teraz Verstappen dokázal s Red Bullom pretrhnúť. Pri pohľade na rok 2020 a drobné zmeny v pravidlách niečo také čakal naozaj málokto. Tento tím však otvorenie pravidiel pred rokom 2021 využil a s Mercedesom zviedol nesmierne vyrovnaný súboj.

„V posledných niekoľkých rokoch sme nemali príležitosť bojovať o titul. V tejto sezóne sme však už od samého začiatku pôsobili veľmi konkurencieschopne. Nakoniec sme ten titul na konci roka získali, čo je niečo šialené,“ povedal Verstappen v rozhovore pre Sky Sports.

Nejde robiť s Maxom rozhovor o ceste k jeho prvému titulu a opomenúť Veľkú cenu Abú Zabí. Hovoriť o šťastí je tak trochu dvojsečná zbraň, pretože to bolo šťastie, vďaka ktorému natiahol Lewis Hamilton svoje titulové nádeje až do záverečného podujatia sezóny a bolo to šťastie, vďaka ktorému napokon Max Verstappen získal titul.

„Je náročné použiť tie správne slová. V živote potrebujete trochu šťastia,“ povedal Verstappen.

„Myslím si, že až do toho bodu som nemal v tejto sezóne veľa šťastia. Ak by som ho mal, o titule by bolo rozhodnuté už omnoho skôr. Pokiaľ ide o mňa, tak pani Šťastena prišla v tom správnom čase a zároveň, zakaždým sa musíte vašej príležitosti chopiť, čo sme ako tím aj urobili.“

„Určite je náročné prísť o titul v poslednom kole. Taktiež by som povedal, že je ťažké porovnávať nás dvoch s Lewisom, pretože ja som bojoval o svoj prvý titul, kým on ich už mal sedem. Iste, niečo také asi ťažko niekoho uteší,“ hovorí Verstappen.

„Myslím si však, že bolo veľmi pekné, keď Lewis prišiel za mnou hneď po tom, ako vystúpil z auta a pogratuloval mi. Toto urobí pravý športovec a bolo to z jeho strany veľmi pekné,“ dodal pilot Red Bullu.

A čo bude ďalej? Máme za sebou veľmi vypätú a intenzívnu bitku, z ktorej mohol vzísť len jeden víťaz. Niekto musel nevyhnutne prehrať a tentokrát to bol Lewis Hamilton. Oba ich fanúšikovské tábory však nepochybne dúfajú, že sa títo dvaja vynikajúci pretekári ešte stretnú na trati v pekelne dramatických súbojoch.

„Myslím, že pre šport je to skvelé. Počas celej sezóny sme zviedli skvelé súboje. Jasné, došlo aj ku kolíziám, ale na konci dňa sa obaja veľmi rešpektujeme ako jazdci a tlačili sme jeden druhého až na limit každý víkend,“ prehlásil Verstappen.

„Vlastne nielen jeden druhého, ale aj naše tímy, zakaždým sme sa snažili urobiť to perfektne. To so sebou prináša veľký tlak a stres pre všetkých. To je niečo mimoriadne, pretože už som zažil sezóny, v ktorých som skončil na pódiu, no nebol ani nijak zvlášť vyčerpaný, keďže sa nebolo o čo snažiť. Oni boli odo mňa ďaleko a ja som mal za sebou dosť veľkú medzeru. Táto sezóna však naopak bola dosť intenzívna,“ dodal majster sveta pre sezónu 2021.

Súvisiace články

Diskusia