logo F1online.skF1online.sk

Verstappen o Masiho odkaze: Ja viem, čo je v športovom kódexe

Max Verstappen a Jos Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 12. 2021

Hráme o všetko a všetko hrá svoju úlohu, najmä, keď je to na trati také vyrovnané. A tak jednotlivé strany rozohrali aj niekoľko partií psychologických hier; čokoľvek, čo má potenciál aspoň trochu vyviesť z miery súpera, sa určite oplatí spraviť. A nechtiac sa do týchto hier azda zapojil aj Michael Masi, keď pilotom vo štvrtok nevinne pripomenul niekoľko článkov zo športového kódexu.

Naskočil riaditeľ pretekov na vlnu v médiách? Z niektorých vyjadrení má totiž človek pocit, akoby v nedeľu nemal Verstappen myslieť na nič iné, len ako si v niektorej zákrute — a keď už k tomu príde, prečo nie aj na rovinke — pochutí na lietajúcich kúskoch karosérie Mercedesu W12.

Bernie Ecclestone to všetko označil za “mediálnu kampaň”, ktorá pracuje pre Lewisa Hamiltona. A ak vďaka nej Michael Masi dokázal čo i len trochu naštvať Maxa Verstappena, tak bola úspešná. A možno aj naozaj bola.

“Ja viem, čo je v športovom kódexe, takže nikomu to netreba pripomínať,” zareagoval Max Verstappen na otázku, čo si myslí o tom, že Michael Masi práve pred pretekmi v Abú Zabí hovorí o možnom strhávaní bodov. “Myslím, že to tam môžu dať aj každý súťažný víkend. Nejde o žiadnu novinku, ktorá by pribudla pred týmto víkendom.”

Do tejto fázy celú vec pohnali médiá, myslí si. “Ako pilot o takýchto veciach nepremýšľate. Prídete na víkend, na ktorom chcete ako tím podať čo najlepší výkon a, samozrejme, vyhrať preteky.”

“Prirodzene, médiá začnú hovoriť takéto veci. Nemám toho oveľa viac, čo by som na to mohol povedať. Prišiel som sem s cieľom podať svoje maximum, byť na víkend čo najlepšie pripravený a pokúsiť sa ho vyhrať,” vysvetľuje Verstappen, ktorý sa nechcel zaoberať tým, ako by komisári v nedeľu rozhodovali po prípadnom dotyku. “Pred víkendom by sme sa mali koncentrovať na pozitíva. Chceme vidieť akciu na trati a myslím, že obe strany chcú jasne vyhrať. Malo by to byť o tom, nie o kontroverzných rozhodnutiach.”

S Holanďanom bol na tlačovke aj Lewis Hamilton, ktorý nevedel zaručiť, že k žiadnej nehode nedôjde. “Nemám pod kontrolou veci okolo. Ja môžem kontrolovať len to, ako sa pripravím a ako sa ja zachovám.”

Súvisiace články

Diskusia