logo F1online.sk

Pourchaira prepustili ešte v nedeľu z nemocnice, Fittipaldiho stav sa zlepšuje

Théo Pourchaire
© Twitter/ART Grand Prix
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 12. 2021

Veľmi nepríjemný pohľad priniesli hlavné preteky Formuly 2 na okruhu v Džidde. Francúzsky mladík Théo Pourchaire zostal stáť na rošte, väčšina pilotov za ním sa mu dokázala vyhnúť, no nie Enzo Fittipaldi z tímu Charouz. Ten to v plnej rýchlosti napálil zozadu do pilota tímu ART Grand Prix.

Všetkým prítomným behal mráz po chrbte. Na okruh vyšla sanitka a réžia neposkytla žiadne opakované zábery, čo je vždy znamenie toho, že niektorý z jazdcov zostal v kokpite a nevyšiel von po vlastných. Preteky napokon boli reštartované a FIA po necelej hodine čakania poskytla aspoň nejaké informácie. Ako Théo, tak Enzo sú našťastie v poriadku.

Pourchaire vraj z auta vystúpil po vlastných, Fittipaldi zostal s poraneniami dolných končatín zaseknutý v kokpite a do nemocnice ho previezla helikoptéra. V nasledujúcich dvadsiatich štyroch hodinách sa obaja prihlásili prostredníctvom sociálnych sietí.

“Ahojte všetci. Chcem vám len povedať, že som v rámci možností v poriadku. Zatiaľ neviem povedať, či sa moja sezóna skončila. To je však teraz vedľajšie, keďže Enzo je zranený,” napísal Pourchaire, ktorý do komentára dodal: “Pošlite mu nejaké milé správy. Potrebuje to!”

Tak znel Pourchairov odkaz, ktorý uverejnil na sociálnych sieťach ešte ten istý večer. Théo bol v pondelok očividne v celkom dobrej nálade a na Twitteri sa „pochválil“, že spal pätnásť hodín v kuse a cíti sa pripravený na podujatie v Abú Zabí. Povolenie od lekárov však zatiaľ nedostal.

V pondelok sa z nemocnice prihlásil aj Enzo Fittipaldi. Vnuk dvojnásobného majstra sveta určite v Abú Zabí pretekať nebude. Brazílsky mladík však prezradil nejaké podrobnosti o svojom zdravotnom stave.

„Ahojte. Som veľmi vďačný, že mám len zlomeninu päty a nejaké drobné tržné rany a modriny. Ďakujem za všetky vaše správy, taktiež FIA a zdravotníckemu personálu za ich skvelú starostlivosť. Som veľmi, veľmi šťastný, že Théo je v poriadku. Čoskoro sa vrátim na trať rýchlejší než kedykoľvek predtým,“ napísal Fittipaldi na sociálnych sieťach.

V utorok doplnila svoje tlačové stanovisko aj samotná FIA. „Po transporte do Vojenskej nemocnice kráľa Fahada v Džidde neodhalili vyšetrenia žiadne pretrvávajúce zdravotné problémy v prípade Théa Pourchaira, ktorý bol ešte ten večer prepustený.“

„Enzo Fittipaldi utrpel fraktúru pravej päty a poranenia na ľavom obočí. Strávil noc na jednotke intenzívnej starostlivosti na pozorovaní a robí pokroky,“ uvádza stanovisko FIA.

Súvisiace články