logo F1online.sk

Zachránia slabé Albonove výkony Vettelovu kariéru?

Alex Albon
© Twitter/Red Bull Racing
Ladislav Király
Ladislav Király14. 7. 2020

Sebastian Vettel naďalej nevie, či v budúcom roku bude pôsobiť vo Formule 1 alebo bude oddychovať. Ferrari s ním už neráta, Mercedes si chce ponechať súčasných jazdcov, ale možno sa mu naskytne šanca v Red Bulle.

Vyzerá to tak, že do tohto kokpitu mu môže paradoxne pomôcť Alex Albon, ktorý vôbec nestačí na Maxa Verstappena. Platilo to v minulom roku a platí to aj v tomto. Na kolo zväčša stráca aj pol sekundy, čo je príliš veľa.

„Vždy tu hovoríme o polsekundovej strate na Verstappena, ktorá je potom v pretekovom tempe ešte väčšia,“ povedal bývalý pretekár Ralf Schumacher, ktorého slová cituje Auto Bild.

Na Veľkej cene Rakúska Verstappen veľmi rýchlo vypadol a pole neutralizovali výjazdy bezpečnostného auta, takže Albonovu reálnu stratu nebolo vidieť. Veľká cena Štajerska ju však naplno ukázala a na Verstappena medzičasom strácal už aj 40 sekúnd.

Ten potom absolvoval aj nadbytočnú zastávku v boxoch, mal problémy s autom, avšak aj tak Albona zdolal o jedenásť sekúnd.

„Red Bull si v budúcnosti musí položiť jednoznačnú otázku: Nepotrebujeme na to, aby sme na Mercedes dokázali zaútočiť, aj druhého konkurencieschopného jazdca?“ pokračoval Ralf Schumacher. „Takto to totiž nepôjde.“

Rovnako to vidí aj ďalší z bývalých pretekárov Marc Surer. „Red Bull je tímom o jednom aute,“ skonštatoval v rozhovore pre ABMS. „Dvoch jazdcov na jednej úrovni mali naposledy v roku 2018, keď tam pôsobil Verstappen s Ricciardom.“

„Na to, aby mohli bojovať s Mercedesom, to však potrebujú aj tentoraz. Nejde tu totiž len o jazdecký, ale aj o konštruktérsky titul.“

„Ak sa nezlepší, neostane Red Bullu nič iné, ako reagovať,“ zdôraznil Surer. „Určite totiž nechcú byť verní len tomu známemu olympijskému heslu. Chcú zvíťaziť.“

A Vettel je predsa po ruke, je pripravený jazdiť za málo peňazí, po vyhadzove z Ferrari bude poriadne motivovaný, no a navyše by sa vrátil “domov”. Neznie to priam ideálne?

Súvisiace články