logo F1online.sk

Pourchaire sa ozval z nemocnice: Enzo je zranený, potrebuje vaše správy (aktualizované)

Štart F2 na VC Saudskej Arábie
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 12. 2021

Na štart pretekov Formuly 2 sa čakalo asi 50 minút, trvali však v podstate len dvadsať sekúnd a potom boli na hodinu prerušené červenými vlajkami. Dôvodom bola nehoda na rošte, kde zostal stáť pilot tímu ART Grand Prix Théo Pourchaire, do ktorého to v plnej rýchlosti zozadu napálil Enzo Fittipadli.

Každý fanúšik pri obrazovke tŕpol hrôzou. Riaditeľstvo pretekov okamžite vyvesilo červené vlajky a pilotom sa pri návrate do boxov priplietla do cesty sanitka, ktorá smerovala na rošt. Réžia neposkytla žiadne opakované zábery či pohľad na cieľovú rovinku.

Našťastie, teraz môžeme povedať, že sa nestalo nič tragické. Preteky totiž boli po hodine reštartované. Z dostupných (no stále neoficiálnych) informácií vieme, že Pourchaire vystúpil z auta po vlastných a sanitka ho odviezla do nemocnice. Enzo Fittipaldi údajne zostal zaseknutý v kokpite a nebolo jednoduché ho odtiaľ dostať. Do nemocnice ho s poraneniami dolných končatín previezla helikoptéra, no mladý Brazílčan bol pri vedomí, čo je určite dobrá správa.

Aktualizácia 17:45: Oficiálne stanovisko FIA: “Pilotov sa okamžite ujali záchranné zložky. Obaja boli vyslobodení z monopostov a zverení do starostlivosti lekárov. Obaja boli pri vedomí a transportovaní sanitkou a helikoptérou do nemocnice.”

Aktualizácia 22:58: Konečne nejaké správy! Z nemocnice sa nám prostredníctvom sociálnych sietí prihlásil Théo Pourchaire. Nepriniesol pritom úplne také správy, aké by sme si želali.

“Ahojte všetci. Chcem vám len povedať, že som v rámci možností v poriadku. Zatiaľ neviem povedať, či sa moja sezóna skončila. To je však teraz vedľajšie, keďže Enzo je zranený,” napísal Pourchaire, ktorý do komentára dodal: “Pošlite mu nejaké milé správy. Potrebuje to!”

Článok budeme priebežne aktualizovať…

Súvisiace články