logo F1online.sk

Hamilton je spokojný, no Red Bull bol podľa neho v inej lige

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 12. 2021

Lewis Hamilton sa v nedeľu postaví na jednu z tých najvýhodnejších pole position v kalendári. Zákruta s poradovým číslom 1 je totiž od prvého štartového boxu vzdialená len okolo 200 metrov. Ešte viac ho však musí tešiť fakt, že Valtteri Bottas mu kryje chrbát a Max Verstappen možno odštartuje až ôsmy. Brit je so sobotou spokojný, no pripomína, že Red Bull mal ohromnú rýchlosť.

32. To je počet okruhov, na ktorých Lewis Hamilton dokázal získať pole position, pritom od roku 2007 sa objavil len na 36 rôznych tratiach. Neskutočnú štatistiku si vylepšil hneď druhý víkend po sebe po výsledku, v ktorý azda ani sám neveril, keď zbadal, aký je Red Bull v Džidde rýchly.

Mercedes mal celú sobotu obrovské patálie s pneumatikami. Vôbec ich nevedel zohriať, dokonca ani najmäkšiu zmes, čo Red Bullu síce tiež robilo problémy, ale oveľa menšie. V kvalifikácii napokon mohol Verstappen rozhodnúť, no nerozhodol.

Lewis Hamilton je rád. “V tréningoch sme boli rýchli, ale z nejakého dôvodu v treťom tréningu a kvalifikácii nám rýchlosť chýbala. Trápili sme sa s pneumatikami. Získať double je skvelý výsledok. Som hrdý na Valtteriho, mužov a ženy v našom tíme, všetci pracovali nesmierne tvrdo. Je to skvelý, skvelý výsledok.”

Ak by však Verstappen v poslednej zákrute nezaváhal, Mercedes by nemal nárok, uznáva. “Na simuláciách, pri nastaveniach sme pracovali veľmi tvrdo, spolupráca s Valtterim bola skrátka impozantná. On je určite najlepším tímovým kolegom, aký kedy bol v tomto športe.”

“Spoločne sme pracovali na nastaveniach, snažili sa auto dostať tam, kde by malo byť. Títo chlapci však boli veľmi rýchli, Red Bull bol na tejto trati rýchlostne úplne inde,” odfúkol si Hamilton. “Ale vzhľadom na našu pozíciu som vďačný za to, čo sa nám podarilo získať.”

Pole position vo vrecku, nedeľa pred nami, život je skvelý. Lewis Hamilton by si po sobote mohol aj zaspievať, keďže v piatok mal vynikajúce pretekové tempo. Vyhrať z čela pretekov by nemal byť väčší problém. Papierové predpoklady nás však v tejto sezóne už viackrát zradili.

“Vždy sme boli bližšie z pohľadu pretekového tempa. Myslím, že moje včerajšie dlhé jazdy boli dobré, ale Red Bull dnes v nastaveniach niečo našiel a bol bleskový. Očakávam, že to bude ďalší tesný súboj, ktorý sa bude niesť celým zajtrajškom. Ja s Valtterim však pôjdeme na to,” odkázal.