logo F1online.sk

Aston Martin hlási ďalšiu veľkú posilu, prichádza hlavný aerodynamik Mercedesu

Aston Martin, ilustračné
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 11. 2021

Posilňovanie tímu Aston Martin napreduje. Tím pokračuje v budovaní novej továrne, ktorá sa zaplní mnohými novými zamestnancami. Posily prichádzajú aj do tých najväčších kancelárií. Stajňu zo Silverstone najnovšie posilní Eric Blandin, čoskoro už bývalý hlavný aerodynamik Mercedesu.

Náborové úsilie tímu okolo Lawrencea Strolla tak pokračuje. V posledných mesiacoch „lovil“ Aston Martin hlavne v Red Bulle, odkiaľ získal aj Dana Fallowsa. Ten bol donedávna šéfinžinierom pre oblasť aerodynamiky v dizajnérskej skupine okolo Adriana Neweyho. V Aston Martine sa z neho stane technický riaditeľ.

Najnovšie však Stroll a spol. lovili aj vo vodách svojich dodávateľov. Novým mužom na „kapitánskom mostíku“ sa stane Eric Blandin, ktorý bol od roku 2017 hlavným aerodynamikom tímu Mercedes. Predtým pracoval pre Ferrari a Red Bull.

Ako to už pri týchto vedúcich zamestnancoch býva, aj Blandin v zmluve má poriadne dlhú výpovednú lehotu. Jeho práca na všetkých aktuálnych projektoch Mercedesu sa týmto končí a k Aston Martinu sa pripojí o dvanásť mesiacov, teda koncom sezóny 2022. V tomto období by sa k tímu mal pripojiť aj Fallows.

Súvisiace články