logo F1online.sk

Wolff o Hamiltonovi: V tú sobotu na Interlagose prebudili leva

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala21. 11. 2021

Lewis Hamilton ovládol nedeľnú veľkú cenu systémom štart-cieľ a zvíťazil už druhýkrát za sebou. Podľa jeho šéfa Tota Wolffa sa mu po riadnom kopanci do tváre, ktorý utrpel po kvalifikácii v Brazílii, podarilo v sebe prebudiť takmer až schopnosti superhrdinu.

V Brazílii sme sa veruže mali na čo pozerať. Po diskvalifikácii a štarte do šprintu z poslednej priečky sa Lewis Hamilton dvakrát prebil štartovým poľom a napokon zvíťazil. Následne v Katare nám ukázal, ako to mohlo vyzerať aj na Interlagose, keby nedostal fakticky až dva tresty. Predviedol absolútne suverénnu jazdu.

Podľa Tota Wolffa jeho pilot našiel extra motiváciu, ktorá ho ženie vpred. “V sobotu na Interlagose prebudili leva. Jasne ide po tom — je brutálny a chladnokrvný. Toto je ten najlepší Lewis a videli sme to už v minulosti.”

Ako sme uvažovali už po pretekoch v Brazílii, Lewis Hamilton aj podľa jeho šéfa ako svoje palivo využil fakt, že sa dostal do nemilosti osudu, v danom prípade do nemilosti FIA. Aspoň tak to vtedy interpretoval Toto Wolff. V Hamiltonovi tým zobudil niečo, čo je v ňom už poriadne dlho zakorenené.

“Myslím, že keď ho postihne nepriazeň osudu, tak sa dostane do úplne iného stavu, v ktorom dokáže aktivovať svoje schopnosti superhrdinu,” vysvetľuje Wolff. “A bola to práve táto nepriazeň, ktorá to spustila na Interlagose.”

Ku schopnostiam superhrdinu sa, samozrejme, pridáva aj supermonopost. Na okruhu Losail mal v porovnaní s Red Bullom navrch v takmer všetkých ukazovateľoch, čo Hamiltonovi boj o konečné víťazstvo dosť uľahčilo.

Nasledujú víkendy v Saudskej Arábii a Abú Zabí, ktoré by mali Mercedesu vyhovovať ešte viac. Wolff je opatrný. “V Turecku sme boli silní a následne sme v Austine a v Mexiku zaostali za očakávaniami. Avšak všetci v tomto tíme sa odmietajú vzdať. Som vďačný za to, ako sa to v šampionáte otáča.”

Aby Lewis Hamilton zabezpečil, že sa bude rozhodovať až v Abú Zabí bez ohľadu na to, aký výkon podá v Saudskej Arábii Max Verstappen, tak o dva týždne musí skončiť do piateho miesta. To znie ako hravo splniteľný cieľ.

Podľa všetkého sa teda môžeme tešiť na napínavý záver. “Naozaj si užívam túto jazdu, pretože je to zábava, aj keď je to dosť ťažké. Presne z tohto dôvodu sme v športe a užívame si každú minútu. Musíme zatlačiť naplno. Musíme sa dotiahnuť, zarobiť nejaké body a presne to spravíme,” uzavrel Wolff.