logo F1online.sk

Horner: Nepotrebujem Totovi bozať

Toto Wolff a Christian Horner
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 11. 2021

Bitka Red Bullu a Mercedesu o titul majstra sveta vrcholí. Tomuto boju nechýba snáď nič, čo k tomu patrí a keď sme sa dozvedeli, že na piatkovej tlačovej konferencii šéfov tímov sa bok po boku stretnú Christian Horner a Toto Wolff, hneď sme sa začali tešiť na nejaké to pikantné vyjadrenie. A páni nesklamali.

V priebehu katarského víkendu bolo rozhodnuté o žiadosti Mercedesu o preskúmanie rozhodnutia komisárov z Veľkej ceny Brazílie. V Red Bulle zrejme vycítili, že líder Pohára konštruktérov sa týmto snaží odvrátiť mediálnu pozornosť od niečoho, na čo chcú poukázať oni. Tým je pochopiteľne zadné krídlo Mercedesu. Na poriadnu mediálnu prestrelku sme tak mali „zarobené“.

Horner dostal v Katare od novinárov otázku, ako intenzívny boj o titul a vzájomné spory ovplyvnili jeho vzťah s Totom Wolffom. Boss Red Bullu odpovedal: „Neexistuje žiadny vzťah, len vzájomná konkurencia.“

„Bolo celkom zaujímavé počúvať Totove názory do tímovej vysielačky po skončení šprintu minulý týždeň. Pozrite, budeme na to maximálne tlačiť. Tvrdo sme pracovali, aby sme sa dostali do tejto pozície. Myslím si, že je to po prvý raz, čo niekto dokázal vyzvať Mercedes.“

„Je zaujímavé sledovať, ako ľudia reagujú pod tlakom, ako reagujú na to, že ich niekto dokázal vyzvať. Je to zďaleka najintenzívnejšia politická bitka o titul, akú sme v tomto športe zažili,“ dodal Horner.

Na otázku, či medzi šéfmi Red Bullu a Mercedes panuje rešpekt, Horner odpovedal, že sa síce rešpektujú, no nepotrebujú si navzájom lichotiť.

„Myslím si, že vzájomný vzťah a rešpekt sú dve odlišné veci. Určite tam je rešpekt pred tým, čo všetko Mercedes dokázal a čo Lewis Hamilton dokázal. Nepotrebujem však s Totom ísť na večeru alebo mu bozať jeho riť alebo niečo podobné,“ prehlásil Horner. „Je tu niekoľko ďalších šéfov tímov, ktorí by mohli, ale z môjho pohľadu je to len o súťažení.“

„Podľa mňa je skvelé, že sme sa dostali do tejto pozície a bojujeme o titul. Je to po prvýkrát za sedem rokov, čo ich niekto vyzval. To všetko ešte zintenzívňuje a šport samotný je vo finále veľkým víťazom,“ dodal Horner.

Súvisiace články