logo F1online.skF1online.sk

Russell: Staviť si proti Hamiltonovi a Mercedesu by bolo hlúpe

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala18. 11. 2021

Lewis Hamilton je ešte stále v priebežnom poradí šampionátu druhý, no to už dlho nebude platiť. Na konci sezóny sa totižto stane osemnásobným majstrom sveta, myslí si jeho budúci tímový kolega George Russell. Mladý Brit radí nestaviť si na Maxa Verstappena a Red Bull.

Po pretekoch v Brazílii, v ktorých Mercedes Lewisa Hamiltona doslova roztrhal konkurenciu, by to mnohým určite ani nezišlo na um. Avšak len pár dní predtým po Veľkej cene Mexika sa zdalo, že za titulom jasne vykročil Max Verstappen a boli to práve fanúšikovia Mercedesu, kto už hádzal flintu do žita.

Takéto veľké výkyvy vo forme nie sú v tejto sezóne ojedinelé, no podľa Georgea Russella v celkovom zúčtovaní bude častejšie na vrchole Mercedes. “Hovorím to už veľmi, veľmi dlho, aj vtedy, keď Max a Red Bull vyzerali, že majú navrch. Myslím si, že by bolo dosť hlúpe staviť si proti Lewisovi Hamiltonovi a Mercedesu.”

“Minulý víkend a posledné preteky to len potvrdili. Je to niečo neobyčajné, že sa stále držia v tomto boji, a rovnako je výnimočné to, čo Lewis predviedol minulý týždeň. Teším sa, že v budúcej sezóne budem pretekať po Lewisovom boku. Pre mňa to bude obrovská príležitosť,” usmieva sa Hamiltonov krajan.

Rovnako ako takmer všetci ostatní piloti v padoku aj George Russell dostal otázku, či by trestal to, čo Max Verstappen predviedol v štvrtej zákrute 48. kola VC Brazílie počas súboja s Lewisom Hamiltonom.

Russell prikývol. “Neviem, či za to takto spätne dostane penalizáciu, no mal by ju vtedy dostať? Podľa mňa by mal. Nemôžete zrazu začať brzdiť o 25 metrov neskôr ako v každom inom kole a vytlačiť toho druhého z trate. Toto nie je férové pretekanie. Je to tvrdšie pretekanie, ale nie férové.”

Williams sa chce v Katare vrátiť do tempa

Williamsu sa v tejto sezóne mimoriadne darí, no i napriek tomu má za sebou štyri veľké ceny bez zisku bodu. V Mexiku a v Brazílii boli navyše George Russell a Nicholas Latifi absolútne nekonkurencieschopní.

Russell verí, že v Katare sa veci vrátia do starých dobrých koľají. “Určite sme trochu odpadli, ale ak sa pozrieme na sezónu ako celok, tak posledné dva preteky azda nesadli nášmu autu a jeho prirodzeným charakteristikám.”

“Dúfame, že tu to bude hrať trochu viac v náš prospech. Sme na novom okruhu, čakajú nás nové výzvy, piloti aj tímy sa musia učiť. Všetkých nás čaká veľa neznámych. Tento víkend bude kľúčové živo sledovať situáciu a postarať sa o to, aby ste neprepadli vašim tendenčným predstavám a boli schopní sa adaptovať,” myslí si šampión sérií GP3 a F2.

Súvisiace články

Diskusia