logo F1online.sk

Bottas o štarte: Už som si predstavoval, ako Toto trieska po stole

Max Verstappen a Valtteri Bottas
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala15. 11. 2021

Kým v sobotu Valtteri Bottas odštartoval na jednotku, v nedeľu mu úvodné kolo absolútne nevyšlo. V prvých zákrutách prišiel o pozície voči Maxovi Verstappenovi aj Sergiovi Pérezovi. Po tejto “nočnej more” si vraj vedel živo predstaviť hnev Tota Wolffa.

Max Verstappen sa dostal na čelo už v prvej zákrute. Obaja piloti však boli dosť širokí, ba Bottas musel vyjsť až na trávnik, čo pre Sergia Péreza predstavovalo veľkú šancu. Vďaka lepšiemu výjazdu sa na Bottasa dotiahol pred štvrtou zákrutou, nuž a v nej dotiahol svoj úmysel predbehnúť ho do konca.

Tento moment Valtterimu Bottasovi pokazil celé preteky. “Veru, tiež si myslím. Ten štart nebol katastrofálny, ale Max odštartoval dobre. Samozrejme, pozrieme sa na to, čo sa stalo. Max bol v prvej zákrute už prakticky predo mnou. Obaja sme brzdili naozaj neskoro, nemal som kam ísť.”

“Potom som sa v štvrtej zákrute bránil pred Checom a bol som široký. To prvé kolo bolo katastrofálne. Už som si predstavoval Tota, ako trieska po stole,” zachechtal sa Fín, ktorý sa pokarhania nakoniec báť nemusí. “Stále som na to tlačil a som rád, že Lewis bol akoby vo svojej lige. Akonáhle ma predbehol, bolo to už len na ňom a dokázal to, získali sme viac bodov ako Red Bull.”

Po nie celkom vydarenom víkende v Mexiku sa dal Mercedes dokopy. Hamiltona nezastavili ani penalizácie. Pred zvyšnými troma veľkými cenami to pre strieborné šípy vyzerá veľmi dobre. V Red Bulle začínajú mať obavy, že ak si Mercedes udrží rovnakú rýchlosť, boj o titul bude rozhodnutý.

“Myslím si, že pred ďalšími okruhmi nám to dodáva sebavedomie. Je to tvrdý boj, ale dnes sme mali dobrú rýchlosť, na konci jednotlivých stintov dokonca lepšiu, než sme čakali. To je pozitívne,” zhodnotil Bottas.

A keď sa už bavíme o stintoch; Valtteri Bottas v tom prostrednom odjazdil na tvrdých pneumatikách len jedenásť kôl napriek tomu, že mal obutú tvrdú zmes. Mercedesu následne vyčítal, že zahodili víťazné double, keď sa rozhodli presedlať na dvojzastávkovú taktiku.

“Mám pocit, že jednozastávková stratégia by bola rýchlejšia, pretože som mal veľmi dlhý prvý stint a tá druhá zmes bola tvrdá. Pozrieme sa na to, ale mám z toho taký pocit. Myslím si, že sme mali obsadiť prvé dve miesta,” doplnil.

Súvisiace články