logo F1online.sk

Pérez: Rýchlosť Mercedesu bola ako z inej planéty

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 11. 2021

Veľká cena Brazílie priniesla veľmi zaujímavý priebeh, ktorý nám do zvyšku sezóny pridáva nejaké to korenie navyše. Na rýchlosť Mercedesu na rovinkách Interlagosu skrátka Red Bull nemal odpoveď. Ako hovorí aj Sergio Pérez, jeho tím toho nemohol urobiť viac.

Svoj súboj s Lewisom Hamiltonom a jeho „raketou“ nezviedol v nedeľu len Max Verstappen. Zdržať sa ho pokúsil aj Sergio Pérez, ktorý bol Mercedesom predbehnutý hneď dvakrát. Prvýkrát to ešte Hamiltonovi dokázal vrátiť v brzdení do štvrtej zákruty, o kolo neskôr však už bol bezmocný.

„Bolo neskutočné sledovať tú ich rýchlosť na rovinkách,“ povedal po pretekoch Pérez. „Pozriete sa do spätného zrkadla a vidíte, že je veľmi ďaleko, pozriete sa doňho na konci rovinky a zrazu je hneď vedľa vás. Bolo to trochu šialené, skrátka dnes boli ako z inej planéty.“

Tomu sa dnes primotala do cesty aj smola a preňho veľmi nešťastne načasovaný virtuálny safety car, ktorý prišiel hneď po jeho zastávke v boxoch. Zo situácie okamžite ťažil Valtteri Bottas, ktorý zastavil a tento „pitstop zadarmo“ ho posunul na tretie miesto.

„Mali sme veľmi veľkú smolu. Nebolo nič, čo by sme mohli urobiť inak, nanešťastie to pomohlo Mercedesu, ktorému na nás s Bottasom vyšiel undercut,“ povedal Pérez, ktorý v závere aspoň vzal bod za najrýchlejšie kolo.

„Myslím, že je to dobrý bod. Podľa mňa sme dnes asi nemohli urobiť viac, aj keď naozaj škoda, že sme neskončili pred Bottasom,“ dodal Checo.