logo F1online.skF1online.sk

Pérez: Šprinty nie sú skvelá zábava

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 11. 2021

Šprintovať či nešprintovať – kto nám odpovie? Sergio Pérez odpovedá rozhodne nešprintovať. Ak sa fanúšikovia bavia, tak sú vraj fajn, ale preňho ako jazdca to zábava nie je a vo finále toho veľa neprinesú. Riskovať sa v šprinte skrátka nemusí vyplatiť.

Sainz na mäkkých pneumatikách okolo Péreza na štarte brazílskeho šprintu len tak presvišťal. Mexičan dostal celých 27 kôl, aby stratenú pozíciu získal späť, čo sa mu však nepodarilo. Nezískal tak pre Red Bull jeden bod za tretie miesto, ale čo je horšie, tak na nedeľnom štarte nebude mať veľa možností pomôcť svojmu tímovému kolegovi.

„Nemyslím si, že šprintu sú skvelá zábava,“ povedal po sobote Pérez. „Robia ich hlavne kvôli fanúšikom, ak si ich teda užívajú oni, potom v poriadku. Ja si ich však nijak zvlášť neužívam.“

Brazílsky šprint bol vo všeobecnosti považovaný za lepší než ten v Silverstone či na Monze. Otázka je, či je to vôbec pozitívna vizitka a tiež, ako by to vyzeralo nebyť diskvalifikácie Lewisa Hamiltona. „Skrátka si nemyslím, že to prináša veľa akcie. Až tak sa nepredbieha a veľa sa tým nezmení. Všetko je to nasmerované k nedeľným pretekom, ktoré sú tie hlavné.“

„Nemôžete príliš riskovať, pretože snaha niekoho predbehnúť vás môže kruto potrestať. Nie je to tak, ako v skutočných pretekoch. Ťažko niečo získate, no môžete veľa stratiť,“ povedal Pérez.

Tomu sobota na Interlagose určite zábavná neprišla, keďže po väčšinu času len pozoroval výfuk Carlosa Sainza. Mexičan hovorí, že mohol viac zariskovať v snahe ho predbehnúť, avšak potenciálny zisk za to riziko nestál.

„Určite môžem byť o trochu agresívnejší a viac zariskovať. Naozaj dúfam, že v nedeľu Carlosa predbehnem a udržím sa s lídrami,“ dodal Checo.

Súvisiace články

Diskusia